Maurice (Expediteur)

Maurice heeft bijna 6 jaar ervaring als Expediteur Import. In 2012 werd zijn talent ontdekt en kreeg hij de kans om aan de slag te gaan bij een expediteur. Dat ging zo goed, Maurice kreeg na een half jaar in dienst te zijn de verantwoordelijkheid om stagiaires op te leiden. Stapje voor stapje bleef hij zich ontwikkelen, binnen afzienbare tijd is hij doorgegroeid tot Senior Expediteur Import. In samenwerking met de interne afdeling Douane, vaste huisvervoerders en directe collega's zorgde hij voor een perfecte planning van alle perishables zendingen. Na 4 jaar werd hij gevraagd door zijn huidige werkgever. Hij kreeg samen met 2 andere collega's de volledige verantwoording en vrijheid om een Perishables Import Afdeling op te zetten. Hij coördineert en plant de fysieke controles, het natransport (groupage), de inklaringen en de facturatie naar de klant. Hij doet dit met enorm veel plezier en passie, echter is hij wel met Extra Talent om zich heen aan het kijken. Dit doet hij omdat er 3/4 jaar beloftes worden gedaan, maar die worden helaas niet nagekomen. Maurice is breed georiënteerd, hij wil graag aan de slag als eindverantwoordelijke van een blok, ervaring op doen in de zeevracht, of grote projecten coördineren. 

Maurice is een fijne gesprekspartner die met ontzettend veel plezier over zijn werkervaring en werkzaamheden praat. Je merkt aan hem dat hij commercieel is ingesteld. Hij vindt het een sport om de fysieke controles en om groupageritten zo efficiënt mogelijk in te plannen. Maurice denkt altijd in oplossingen, is stressbestendig en is erg leergierig. In onze ogen een diamant die bijna volledig geslepen is. 

Maurice heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van € 3.250,- per maand.

Werkzaamheden

  • Van a-z verantwoordelijk voor alle perishables importzendingen door middel van luchtvracht
  • Contact onderhouden met airliners, klanten, douane, wegtransporteurs en keuringsinstanties 
  • Controleren en zorgdragen voor een compleet transport dossier (EUR1, gezondheidscertificaten, AWB en T1 documenten) 
  • Inplannen van alle wegtransporten met betrekking tot het afleveren bij de klant. Daarbij rekening houden met het combineren van verschillende vrachten (groupage) 
  • Verantwoordelijk voor het inklaren van de goederen
  • Controleren en opmaken van in- en uitgaande facturen 
  • Inplannen van de fysieke controles van bijvoorbeeld NVWA, rekening houdend met het combineren van verschillende producten om er voor te zorgen dat er financiële voordelen uitgehaald worden 
  • Contact onderhouden met klanten over de status van de zendingen 
  • Afgehandelde dossiers correct archiveren        

Functie

Expediteur

Leeftijd

29

Woonplaats

Hilversum

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

.

Computervaardigheden

MS Office; Word, Excel