Ruud (Transportplanner)

Ruud is een gedreven jongeman die binnen de logistiek echt op zijn plek zit. Hij heeft 11 jaar ervaring als Transportplanner bij zijn huidige werkgever. Hier maakt hij de distributieplanning voor ongeveer 1200 tot 1500 pakketten per dag binnen de Benelux. Indien nodig schakelt Ruud charters in om het transport op te schalen. Naast het plannen van de transporten maakt Ruud ook de bijbehorende administratie compleet, zoals vrachtbrieven en ritlijsten. Hij is het 1e aanspreekpunt voor chauffeurs bij problemen. Er wordt contact onderhouden met klanten over de leveringen. Ruud analyseert de kosten per transport om het rendement te bekijken en eventueel te kunnen verhogen. Mochten er schades voor doen tijdens het transport, dan zal hij deze administratief verwerken en afhandelen. Sinds het invoeren van een nieuw TMS systeem is Ruud key user en test hij het systeem eerst voordat het operationeel wordt geïmplementeerd. Ruud is latent op zoek naar een nieuwe uitdaging die wellicht zijn horizon kan verbreden.

Ruud is een spontane gemotiveerde jongeman. Hij kan goed plannen zowel qua transporten als qua werk organiseren. Ruud kan goed omgaan met werkdruk en gaat hierin rationeel te werk. Ruud kan goed contacten leggen met zowel klanten als collega’s. Hij is creatief in het bedenken van oplossingen voor diverse problemen. Ruud vindt het leuk om in zijn werk ook een stukje commercie terug te zien. Naar mijn mening is Ruud een aanwinst voor welke organisatie.

Ruud heeft een opzegtermijn van 2 maanden en een salarisindicatie van € 2.900,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Maken van de distributieplanning voor 1200-1500 zendingen per dag binnen de Benelux
  • Indien nodig inschakelen van charters
  • Eerste aanspreekpunt voor chauffeurs 
  • Onderhouden van klantcontact bij leveringstijden 
  • Maken van kostenanalyses
  • Maken van de transportadministratie
  • Registreren van schades
  • Key-user TMS-systeem

Functie

Transportplanner

Leeftijd

31

Woonplaats

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits goed in woord en redelijk in geschrift.

Computervaardigheden

Teleroute, Smart tour, TMS, MS Office (Excel, Word, Outlook)