Daan (Declarant)

Ruim tien jaar geleden is Daan begonnen bij een Expediteur als Import Medewerker, in deze functie was hij verantwoordelijk voor het a-z verzorgen van alle import zendingen door middel van luchttransport. Na ruim een jaar in functie heeft Daan zelf besloten niet te verlengen, omdat de organisatie niet bij hem paste. Momenteel is Daan ruim negen jaar actief als Allround Expediteur bij een logistiek dienstverlener. Daar is Daan verantwoordelijk voor het inboeken van zeecontainers voor zowel im- als exportzendingen. Tevens coördineert hij het voor- en natransport bij externe vervoerders en de bijbehorende tariefonderhandelingen. Daan heeft bij zijn huidige werkgever zowel zijn EVO basis- als vakopleiding Declarant behaald, en wil zich graag ontwikkelen tot volwaardig declarant. Helaas is dit bij zijn huidige werkgever niet mogelijk, omdat deze afdeling qua reisafstand niet haalbaar is i.v.m. zijn huidige woonplaats.

Daan is een rustige, slimme man , welke tot leven komt als hij met passie spreekt over het vak declarant. Daan gaat vol overtuiging op zijn doel af en is in staat makkelijk te schakelen. Daarnaast weet hij het overzicht te behouden in hectische situaties.

Daan heeft een opzegtermijn van een maand, en is 32 tot 36 uur beschikbaar. Zijn salarisindicatie bedraagt € 3.200,- bruto per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het inboeken van zeevracht containers voor zowel im- als exportzendingen
  • Contact onderhouden met buitenlandse agentschappen, rederijen, douane, klanten, transporteurs, magazijn, vervoerders en leveranciers
  • Het inplannen en verwerken van orders, en het voorbereiden van douanedocumenten (T1, CMR, EX-A, en EUR 1) 
  • Zorgdragen voor een compleet transportdossier
  • Controleren van packlijsten, B/L's en douane documenten
  • Het opmaken en controleren van facturen
  • Inschakelen en coördineren van het voortransport bij logistiek dienstverleners en de de bijbehorende tarief onderhandelingen
  • Afgehandelde orders factureren en archiveren

 

Functie

Declarant

Leeftijd

36

Woonplaats

Haarlem

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office; Excel, Word, PowerPoint en Outlook