Shue (Customer Service Medewerker Export)

Shue is met ruim 6 jaar ervaring een volwaardige Export Customer Service Operator. Momenteel is zij werkzaam rondom de productie van ruwe grondstoffen voor de voedselproductie voor dieren. Na het afronden van haar hbo-studie 'Trade Management voor Azië' is Shue bij een leverancier van dierenvoeding begonnen. Al snel heeft zij zich op weten te werken in de organisatie naar een rol als eindverantwoordelijke op de afdeling. Op de afdeling Customer Service voert zij nu de controles uit alvorens de producten worden geëxporteerd. Als contactpersoon voor zowel collega's als externe partijen, zorgt ze van A tot Z dat de planningen naadloos op elkaar aansluiten, terwijl de klant het middelpunt is in het proces. Na 6 jaar kent ze de business en de werkzaamheden binnen de organisatie. Shue is op dit moment op zoek naar meer uitdaging in een andere werkomgeving. Samen met Extra Talent is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Shue komt over als een spontane jonge dame, haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dit komt al snel naar voren bij het aangaan van een gesprek. Haar expertise deelt ze graag en kan ze goed overbrengen op anderen. Dit blijkt ook in haar waar werkverleden. Hier treedt ze op als vraagbaak voor de afdeling en eindverantwoordelijke voor de controles bij het exporteren van de goederen, kortom, Shue is een werknemer met veel potentie.

Shue heeft een opzegtermijn van een maand en een salarisindicatie van € 3.200,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het coördineren van de exportzendingen naar klanten, met oog op een goede service.
  • Verantwoordelijk van A tot Z voor het aannemen van de orders tot aan de levering van de goederen.
  • Invoeren van de orders in het ERP-systeem en deze naadloos aan laten sluiten op de productieplanning en de transportplanning.
  • Eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van de laatste controles ter goedkeuring voor het aanvragen van diverse gezondheidscertificaten.
  • Boeken van containers bij rederijen en het opmaken van de transportopdrachten middels wegtransport. 
  • Uitvoeren van de tariefonderhandelingen bij het boeken van de containers.
  • Nauw contact onderhouden met de klanten over o.a. de status van de zending
  • Opmaken, verwerken en controleren van diverse documentatie voor de export, zoals, pakbonnen, laadreferenties, BL's, CvO, CvA, LC’s, insurance certificate, gezondheidscertificaten en facturaties. 
  • Contact onderhouden met de klanten, externe transporteurs, interne afdelingen en de leveranciers. 

Functie

Customer Service Medewerker Export

Leeftijd

32

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Kantonees en Mandarijn voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Navision, Pages, Lotus Notes, Exact, MS Office; Word, Powerpoint, Excel.