Sven (Logistiek Manager )

Sven is een man met 15 jaar aan leidinggevende ervaring. Bij zijn laatste werkgever was hij Logistiek Manager en heeft hij 4 teamleiders en indirect 60 medewerkers van de afdeling transport en sortering aangestuurd. De meeste ervaring heeft hij opgedaan als Logistiek Manager bij zijn eerste baan in een groothandel. Hier was hij verantwoordelijk voor 40 FTE. Hij heeft ervoor gezorgd dat de kosten van de FTE naar beneden kon door processen beter in te richten. Zo heeft hij een vulploeg geïntroduceerd terwijl dit eerst door de verkopers werd gedaan. Op deze manier kon hij goedkopere krachten laten vullen en konden de verkopers zich alleen bezig houden met mensen helpen. Deze groothandel had in het begin ook geen systeem voor klanten die iets bestelde via internet. De klanten moesten ’s-ochtends bellen om te vragen wanneer hun pakket word geleverd. Sven heeft een website laten maken waar klanten konden zien hoelaat hun pakket werd bezorgd. Dit scheelde weer een werknemer die de gehele ochtend telefoontjes op moest nemen. Hij was in nauw contact met de afdeling Sales. Dit kwam omdat hij het magazijn reguleerde, terwijl de afdeling Sales bleef bestellen. Zo is het voorgekomen dat ze niet meer wisten wat er wanneer binnen kwam en daarbij stond er ook teveel in het magazijn. Sven heeft afspraken gemaakt met de afdeling Sales zodat ze vaste aanleverdagen kregen voor elk product. Door dit te reguleren scheelde het weer 10 werknemers uit de vulploeg. Sven heeft geen klik meer met de bedrijfscultuur van zijn huidige werkgever en is op zoek naar een functie als Logistiek Manager.

 

Sven is van nature analytisch en heeft dit laten blijken door processen te optimaliseren en de kosten terug te dringen. Daarbij leert hij graag door het lezen van boeken over de logistiek, supply chain en psychologie. Als Manager heeft hij dit in praktijk toe kunnen passen met 10 jaar ervaring in de logistieke sector. Tijdens deze functie heeft hij ook in deeltijd vorm zijn associate's degree behaald en wil hij ook zijn bachelor nog behalen. Sven is erg betrokken met zijn werknemers en hanteert dan ook een menselijke aanpak van leidinggeven wat zorgt voor een goede werksfeer. Zijn betrokkenheid uit zich ook naar het bedrijf door een proces te bekijken en bedenken hoe dit geoptimaliseerd kan worden. Daarbij neemt hij een coachende rol op zich en vindt hij het belangrijk dat zijn werknemers goed worden opgeleid in hun functie.

 

Sven is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.800,- per maand o.b.v. 40 uur.

Werkzaamheden

  • Optimaal inrichten van de afdelingen transport en sortering zowel kwalitatief als kwantitatief;
  • Opstellen van kaders m.b.t. inrichting van voldoende personeel en middelen voor middellange en lange termijn;
  • Optimaliseren van de kwaliteit op de transportafdeling in samenwerking met de afdeling sortering, door 5 teamleiders goed aan te sturen en op te leiden, indirect 60 medewerkers;
  • Beoordelen van de resultaten conform de gestelde kwaliteitseisen;
  • Opstellen van een afdelingsplan voor korte en middellange termijn, daarmee input leveren aan de Site Manager;
  • Integer management, wat zorgt voor een prettige werkomgeving en daarbij een optimale productiviteit;
  • Toezien op het naleven van de veiligheidsvoorschriften;
  • Contractafspraken met klanten omzetten in operationele uitvoering, daarbij het waarborgen van kwaliteit.

Functie

Logistiek Manager

Leeftijd

37

Woonplaats

Roermond

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SPSS, Microsoft Office ( Word, Excel, Powerpoint)