Clinton (Logistiek Coördinator)

Op dit moment werkt Clinton als Cargo Agent bij een Vrachtafhandelaar op Schiphol. Hier is hij verantwoordelijk voor het aannemen van alle import- en exportzendingen en deze administratief gereedmaken voor een naadloze aansluiting op de planning van de flights en trucks. Clinton heeft ruim 7 jaar werkervaring opgedaan in de logistiek rondom Schiphol. Hij heeft ook 3 jaar gewerkt bij een Logistiek Dienstverlener als Transportplanner waar hij A-Z verantwoordelijk was voor een vloeiend verloop van de in- en uitgaande stroom van goederen, door dagelijks een strakke planning op te maken. Clinton weet zich goed te manoeuvreren in verschillende organisaties en heeft zich de werkzaamheden snel eigen gemaakt. Helaas neemt het woon-werkverkeer voor Clinton te veel tijd in beslag. Dit zorgt ervoor dat hij nu openstaat voor een nieuwe uitdaging dichter bij huis. Vandaar dat hij nu samen met ons op zoek is naar een uitdaging waarin hij te maken heeft met complexe planningen, het aansturen van collega's en waar hij veel contact met klanten heeft.

Clinton heeft in het gesprek met ons duidelijk laten merken dat hij zijn handen graag uit de mouwen steekt en zich flexibel opstelt op zijn werk. Door zijn huidige werkomgeving weet hij onder grote werkdruk te presteren en is hij in staat structuur te brengen in de hectische planningen omtrent de afhandeling van de in- en uitgaande goederen. 

Clinton heeft een opzegtermijn van een maand en salarisindicatie van € 3.150,-  bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk van A-Z voor het administratief voorbereiden van zowel de import- als exportzendingen middels wegtransport en luchtvaart. 
  • Verantwoordelijk voor een naadloze aansluiting van de administratie rondom de zendingen en het vertrek van de vluchten en/of wegtransport. 
  • Bieden van administratieve begeleiding en advies aan klanten omtrent de zendingen.
  • Verantwoordelijk voor het controleren en beoordelen van diverse douane- en transportdocumentatie, zoals CMR, T1, MSCA, FDCA en ARR.
  • Het eerste aanspreekpunt voor klanten en interne afdelingen bij de afhandeling van de goederen. 
  • Aansturen van de loods m.b.t. het laden/lossen van goederen bij de vrijgave van zendingen en levertijden.
  • Inplannen van keuringen met het NVWA bij keuringspunten omtrent levende dieren of levensmiddelen. 
  • Contact onderhouden met klanten, leveranciers, vervoerders, douane, vertegenwoordigers van Airlines en interne afdelingen. 

Functie

Logistiek Coördinator

Leeftijd

32

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Cargospot, Cargonaut, Softpak, MS Office; Word, Outlook.