Thijs (Expediteur)

Thijs heeft ruim 36 jaar ervaring binnen de Transportsector. Na zijn diensttijd is Thijs begonnen als Tankwagenchauffeur, maar als snel werd duidelijk dat hier niet zijn passie lag. Doordat Thijs enorm betrokken was wilde zijn oud-werkgever hem binnenboord houden. Hier heeft hij de mogelijkheid gekregen om zich te ontwikkelen als Internationaal Transportplanner. Het commerciële gedeelte van de Transportsector spreekt hem enorm aan en hierdoor is zijn rol steeds verder ontwikkeld tot Expediteur. In deze rol is Thijs momenteel werkzaam en verzorgt hijj alle importzendingen van goederen voor zijn klanten. Door zijn bakken aan ervaring en betrokkenheid bij zijn werkgever is hij aanspreekpunt nummer één. Doordat hij niet zoveel kan werken als dat hij wilt is Thijs op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn voorkeur gaat uit naar een functie als Expediteur.

Thijs is een enthousiaste en leergierige man die het leuk vindt om dingen te regelen en oplossingen te bedenken. Thijs is van mening dat je nooit uitgeleerd bent, dit is ook de reden dat hij op late leeftijd nog meerdere cursussen volgt. Het regelen en oplossen is iets natuurlijks voor Thijs. Dit is ook de reden dat de transportsector hem zo aanspreekt. Thijs is een logistiekeling pur sang en dat merk je aan alles bij hem. Zijn levensmotto: " Doe waar je goed in ben", is hij ten voeten uit.

Thijs heeft een maand opzegtermijn en heeft een salarisindicatie van € 3.600,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Het organiseren van een bestand vaste vervoerders per land en vervoerseenheid
  • Het verzorgen van FCL & LCL  import zendingen van accijnsgoederen per container van Rotterdam/Antwerpen naar de locatie in Roosendaal.
  • Het uitbestedenshipment zendingen die niet via de locatie in Roosendaal komen.
  • Afdeling export ondersteunen met de keuzes die ze kunnen maken in het selecteren van vervoerders voor bepaalde landen.
  • Afdeling export adviseren op het gebied van containervervoer zodat zij de keuzes kunnen maken tussen de rederijen of agenten.
  • Het verzorgen van import zendingen vanuit heel Europa naar de locatie in Roosendaal.
  • Contacten onderhouden met verschillende logistieke dienstverleners.
  • Onderhandelen over lange en korte termijn prijsafspraken.

Functie

Expediteur

Leeftijd

55

Woonplaats

Roosendaal

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Duits goed in woord en matig in geschrift.

Computervaardigheden

SAP, MS Office; Excel, Word, Outlook, PowerPoint