Lena (Logistiek Coördinator)

Lena heeft reeds 12 jaar mooie verantwoordelijke werkervaring gericht op Export. Ze is allround verantwoordelijk vanaf een binnenkomende order tot en met de uiteindelijke aflevering bij de klant. Daarbij verzorgt ze de coördinatie van het transport, de volledige exportdocumentatie en overige douanezaken en staat ze wereldwijd klanten te woord in de Nederlandse, Engelse en Spaanse taal. Ook zaken zoals het regelen van vergunningen en inspecties en het onderhandelen over tarief behoorde daarbij tot haar takenpakket. In haar huidige functie heeft ze zich daarnaast bezig gehouden met het nieuw opzetten van de export voor klanten buiten Europa en beheert ze daarbij onder andere 3 grote accounts met hoge afnames waarvoor ze alles regelt. Dergelijke functie is Lena op het lijf geschreven. Echter is ze momenteel toe aan een nieuwe uitdaging. Om deze reden kijkt ze dan ook naar functies zoals Export Coördinator, Freight Forwarder of aanverwant. De nadruk moet liggen op Export.

Lena is een positief ingestelde en energieke dame. Ze heeft een representatief voorkomen en heeft sterke communicatieve vaardigheden. Tijdens het gesprek was duidelijk merkbaar dat Lena veel passie heeft voor haar vak. Ze is leergierig, altijd op zoek naar oplossingen bij problemen en weet haar mannetje te staan. In gesprek is ze recht door zee doch vriendelijk en respectvol. Ze verteld enthousiast over haar werkervaring waaruit blijkt dat ze veel verantwoording kan dragen en veel kennis met zich meebrengt die ze graag overbrengt op anderen. Ze is een ware “spin in het web” die in staat is het gehele proces te overzien en dan ook snapt wat bepaalde beslissingen voor invloed hebben op de rest van het proces. Wij zijn dan ook overtuigd dat Lena met haar persoonlijkheid, kennis en ervaring een aanwinst is voor iedere export georiënteerde organisatie. 

Lena heeft één kalendermaand opzegtermijn, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.600, bruto per maand-.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van alle Export buiten Europa
  • Coördineren van zendingen wereldwijd
  • Contact leggen en onderhouden met Expediteurs (nationaal, met name Rotterdamse bedrijven)
  • Tariefafspraken afstemmen
  • Contact met klanten wereldwijd
  • Logistieke planning
  • Regelen van vergunningen en inspecties
  • Beheren van grote accounts op export gebied
  • Verzorgen van allerhande export documentatie en douane uitvoering (KVK, EX-A, EUR-1, T1, CVO, T2L, LC, facturen, paklijsten etc.)

Functie

Logistiek Coördinator

Leeftijd

48

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Spaans matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Metacom, MACO Customs service, CRM, MS Office