Dave (Transportplanner)

Davy startte zijn logistieke carrière als internationaal vrachtwagenchauffeur, waarmee hij zijn geografische kennis vergaard heeft. Inmiddels heeft hij bijna 9 jaar ervaring op kantoor, veelal op de planning. Door zijn brede functie bij een productieorganisatie, is Davy bedreven met de groupageplanning van lengtegoederen. Hierna heeft Davy zich ontwikkeld als Transport Coördinator, Teamleider Transport & Logistiek en bij zijn huidige werkgever als Senior Transportplanner. Kortom, Davy is een ervaren Transportplanner te noemen. Verder vindt Davy het belangrijk, om in zijn functie uitgedaagd te worden, door de puzzel zo in elkaar te leggen dat de organisatie er nog een extraatje aan verdient.

"Stilstand is achteruitgang." Dit geldt wat Davy betreft voor de wagens die hij plant, maar ook voor zijn eigen ontwikkeling. Hij heeft de ambitie om zich te blijven ontwikkelen zodat hij voortdurend uitgedaagd blijft in zijn werk. De ervaring die Davy als chauffeur heeft opgedaan, ziet hij als een groot voordeel nu hij op de planning actief is; naast zijn geografische kennis, kan hij goed inschatten hoe lang hij voor een rit moet rekenen en waar er nog meevallers te behalen zijn. In zijn communicatie is Davy direct; hij neemt geen blad voor de mond en zodra hem iets opvalt of tegenstaat zal hij dit open aankaarten.

Davy heeft een opzegtermijn van een maand en hij heeft een bruto salarisindicatie van € 4.000,- per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Plannen van transporten binnen Nederland en Europa;
  • Dagelijks aansturen van 18 tot 25 chauffeurs;
  • Inkopen van transport;
  • Bereken van kosten;
  •  Monitoren en afmelden geplande ritten;
  •  Aansturen van de netwerkpartners;
  • Beheren van het wagenpark;
  • Maken van offertes.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

37

Woonplaats

Tilburg

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

ERP, MS Office (Excel, Word, Outlook)