Lars (Transportplanner)

Van jongs af aan wist Lars al dat hij zich wilde ontwikkelen binnen de logistiek. Een vervolgopleiding kiezen was voor hem daarom ook zo gedaan en binnen 4 jaar had hij zijn mbo-4 diploma ‘Logistiek Management’ op zak. Hierna begon hij onder aan de ladder bij een bergingsbedrijf als Ontruimer. In 2014 wilde hij zijn carrière een boost geven en ging hij aan de slag in de Transportplanning. Hier haalde hij ontzettend veel energie uit! Ondertussen heeft hij ruim 4 jaar ervaring binnen de transportbranche in de (hij)kranen en bloemen en doet hij zijn uiterste best om alle ritten zo efficiënt mogelijk weg te plannen. De samenwerking met de chauffeurs gaat hem goed af, en klanten staat hij uitstekend te woord. Nu Lars ruim 2 jaar in 24/7 wisseldiensten werkt, merkt hij dat dit niet volledig voor hem is weggelegd. Hij zoekt daarom naar een nieuwe uitdaging binnen de logistiek, en staat wel nog open voor ochtend- en avonddiensten. Ondanks dat zijn voorkeur uit gaat naar de Transportplanning, staat hij open voor diverse mogelijkheden binnen de logistiek om zijn horizon te verbreden.

Lars weet met zijn rustige en vriendelijke karakter veel goodwill te creëren bij zowel zijn directe collega’s als bij chauffeurs. Naar zijn idee is het geven en nemen, en probeert hij in de planning het overwerk altijd zo goed mogelijk te verdelen. Lars haalt veel energie uit het dagelijkse spelletje om alle ritten op tijd op locatie te krijgen en daardoor klanten tevreden te stellen. Hij werkt nauwkeurig, levert geen half werk en kan goed presteren onder druk. Bovendien vindt hij het belangrijk om zijn werk goed achter te laten en stelt hij zich flexibel op bij eventueel overwerk. Buiten werk om is Lars erg sportief. Daarnaast is hij in 2017/2018 1,5 jaar op wereldreis geweest in Australië en Azië waar hij veel levenservaring heeft op gedaan.

Lars heeft een salarisindicatie van € 3.100,- bruto per maand op fulltime basis, excl. toeslagen en is per direct beschikbaar.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het opstellen en coördineren van de transportplanning in 24/7 diensten (70 ritten overdag, 60 ritten 's nachts); 
  • Informeren van klanten omtrent zendingsinformatie;
  • Instrueren van chauffeurs; 
  • Verwerken van ad hoc transportopdrachten; 
  • Verwerken van de urenregistratie;
  • Alle voorkomende werkzaamheden en ophalingen registreren in het systeem.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

28

Woonplaats

Amsterdam

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

Mircosof Office: Word, Excel, PowerPoint