Willem (Logistiek Coördinator)

Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als Magazijnmedewerker bij diverse organisaties gespecialiseerd op het gebied van logistiek en productie, kwam Willem tot de conclusie dat hij zijn carrière in de logistieke richting voort wilde zetten. Inmiddels is hij zeventien jaar werkzaam bij een specialist in meervoudig inzetbare opslag en transportverpakkingen. Bij deze organisatie is Willem van Magazijnmedewerker doorgegroeid naar Medewerker Inkoop & Logistiek. Hierbij is hij verantwoordelijk voor de inkoop van verpakkingsmaterialen en transportopdrachten. Tot zijn werkzaamheden behoren diverse taken, zoals het selecteren van transporteurs, het maken van prijsafspraken, het verwerken van tarieven in vrachtcalculatie schema’s en het verzorgen van de juiste documentatie voor de transporten. Daarnaast fungeert hij als aanspreekpunt voor klanten en leveranciers met betrekking tot de leveringen. Het schakelen tussen diverse partijen om tot een juiste oplossing te komen vormt voor Willem de uitdaging in zijn werk. Hoewel dit een brede functie is met veel verantwoordelijkheden is hij na zeventien jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij hij zijn werkzaamheden op soortgelijk gebied uit kan breiden.

Willem is een onderhandelaar in hart en nieren. Of deze onderhandeling gaat om een lagere prijsafspraak of om een betere kop koffie in de kantine, hij weet hier de meest efficiënte oplossing uit te halen. Daarnaast werkt hij accuraat en zelfstandig, en weet hij in ad-hoc-situaties het overzicht in zijn werk te behouden. Willem is van mening dat een lolletje op de werkvloer belangrijk is, zolang de juiste resultaten worden behaald. Door zijn collega’s wordt hij dan ook ervaren als een directe, doch rechtvaardige, medewerker.

Willem heeft een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand op fulltime basis en een uitwerktermijn van één maand.

Werkzaamheden

 • Inkopen van transporten;
 • Maken en vastleggen van prijsafspraken met transporteurs;
 • Contact onderhouden met transporteurs met betrekking tot de prijsafspraken;
 • Inkopen van verpakkingsmateriaal;
 • Regelen van (internationale) transporten door middel van transportopdrachten te sturen:
  • Hierbij rekening houden met het volume en afmetingen van het transport en daarbij de juiste wagen selecteren;
 • POD's opvragen en versturen naar collega's en klanten;
 • Bij afwijkingen in de leveringen fungeren als aanspreekpunt. Daarbij zoeken naar de juiste oplossing om de zending compleet te maken;
 • Indien nodig naleveren van producten indien deze foutief of niet geleverd zijn; 
 • Uitdraaien van magazijnbonnen en deze sorteren;
 • Magazijnmedewerkers instrueren zodat zij op de hoogte zijn van hoe de producten moeten worden geladen;
 • Opstellen van de documentatie in een voor de organisatie ontwikkelde Excel sheet waarin transportopdrachten worden verwerkt (volume, laden, CMR).

Functie

Logistiek Coördinator

Leeftijd

40

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands goed in woord en geschrift; Engels en Duits goed in woord en voldoende in geschrift

Computervaardigheden

MS Office: Excel, Word, Outlook