Simon (Expediteur)

Simon heeft logistiek bloed in zijn aderen lopen. Inmiddels heeft hij tien jaar ervaring opgedaan in de logistiek als Expediteur Export en Import. Momenteel is hij geheel verantwoordelijk als key account holder voor de importzendingen en de daaruit voortvloeiende administratieve handelingen. Naast de operationele werkzaamheden beheerst Simon over een goede relatiebeheer met zijn bestaande klanten en sales leads. Nu hij vijf jaar in dienst is, heeft hij het plafond bereikt op de afdeling. Alhoewel hij niet op een schopstoel zit, staat Simon open voor een nieuwe uitdaging. Wij zien hem in een rol treden van bijvoorbeeld Expediteur Export/Import in combinatie met het oppakken van sales leads. 

Simon hebben wij leren kennen als een jonge, enthousiaste man met veel charme. Deze gebruikt hij in het voeren van relatiebeheer en het oppakken van de sales leads. Hij beschrijft zichzelf als een harde werker, die graag een extra stap zet door met de organisatie mee te denken over systematische verbeteringen.

Simon heeft een opzegtermijn van twee maanden en een salarisindicatie van € 3.360,- bruto per maand op fulltime basis, inclusief dertiende maand.

Werkzaamheden

  • Van A tot Z verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende importzendingen, tot aan het verzorgen van een correcte importdossier voor een soepel verloop van het importproces;
  • Verantwoordelijk voor de track and tracing van binnenkomende containers en deze tijdig verwerken in de eigen pending;
  • Verzorgen van voortransport middels externe wegtransporteurs;
  • Nauw contact onderhouden met de klant voor het informeren van de binnenkomende containers;
  • Voeren van tariefonderhandelingen bij rederijen en externe transporteurs;
  • Sales leads oppakken en het voeren van relatiebeheer. Dit uit zich in onder andere klantbezoeken voor nieuwe ladingen;
  • Werkprocessen analyseren en, waar nodig, verbeteren;
  • Controleren, opmaken en verwerken van verschillende documentatie, zoals BL's, EUR 1's, Vito, Den, offertes en T1's;
  • In Portbase inklaringsinstructies opmaken. 

Functie

Expediteur

Leeftijd

27

Woonplaats

Spijkenisse

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift; Engels goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

Diverse ERP-systemen, MS Office: Word, Outlook, PowerPoint.