Roel (Transportplanner)

Sinds het behalen van zijn hbo-diploma Logistiek & Technische Vervoerskunde heeft Roel in het werkveld ervaring opgedaan bij twee totaal verschillende bedrijven. Zijn carrière is hij gestart in een functie als Waveplanner Outbound bij een internationale logistiek dienstverlener. Toen voor hem de uitdaging na ruim anderhalf jaar begon af te nemen, heeft hij de overstap gemaakt naar zijn huidige werkgever, een familiebedrijf in de afvalverwerkingsbranche. Hier is Roel dagelijks bezig met de transportplanning voor de afvoer van afval van de depots naar de verbrandingsovens. Naast het opstellen van de planning, is hij verantwoordelijk voor het aansturen van de chauffeurs, het contact met de klanten en de anticipatie op calamiteiten. Vanwege zijn hunkering naar persoonlijke groei en ontwikkeling is Roel momenteel latent op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Dat Roel beschikt over een hart voor de logistiek en het transport, blijkt wel uit zijn mentaliteit. Het werken in wisselende diensten, draaien van overuren en omgaan met hoge werkdruk, dat is voor hem allemaal geen probleem: het is onderdeel van de logistiek als je het hem vraagt. Roel geniet van een doelgericht aanpak; zo haalt hij energie uit het aanvliegen van probleemstukken. Hierbij gebruikt hij data om de oorzaken van knelpunten te achterhalen en oplossingen aan te dragen. Roel is dan ook erg handig met het gebruik van Excel voor het uitvoeren van analyses. Tevens is hij slim, communicatief sterk en erg gedreven. 

Roel heeft één maand opzegtermijn en een bruto salarisindicatie van € 3.600,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de transportplanning van 40 tot 60 wagens voor het vervoer van afval vanaf de depots naar de verbrandingsovens, rekeninghoudend met de rust- en rijtijdenwet en zorgen voor zo min mogelijk 'lege' kilometers;
  • Opvolgen van de routes;
  • Dagelijks aansturen van 40 tot 60 chauffeurs;
  • Voeren van functionering- en beoordelingsgesprekken;
  • Beheersen en anticiperen op ad-hoc-calamiteiten;
  • Rapporteren aan de logistiek manager.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

28

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift; Duits goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, Navision, Plan&Go, MS Office: Excel, Word, Outlook