Richard (Logistiek Coördinator)

Al op jonge leeftijd heeft Richard de keuze gemaakt om de logistiek in te gaan. Inmiddels is hij ruim twaalf jaar werkzaam bij zijn huidige werkgever, een organisatie met zowel transport als logistieke dienstverlening in het dienstenpakket. Kort nadat Richard als Chauffeur in dienst trad, heeft hij de kans gegrepen om zich als Transportplanner verder te ontwikkelen.

Ongeveer vijf jaar heeft Richard de distributieplanning en opvolging van circa dertig wagens binnen de Benelux verzorgd. In 2012 heeft hij intern de stap gezet naar de logistieke dienstverlening. Sindsdien is hij verantwoordelijk voor het gehele beheer van een groot account. Hij stuurt daarin het warehouse en direct twee ploegleiders aan, voert alle communicatie met de klant, en verzorgt de administratieve vastlegging en facturatie. Doordat Richard bij zijn werkgever een van de langst gedienden is, weet hij eigenlijk van vrijwel iedere klant hoe de processen in elkaar steken. Dat betekent dat hij regelmatig gevraagd wordt mee te denken over probleemstukken, ook buiten zijn eigen afdeling.

Met twaalf jaar op de teller, kijkt Richard momenteel latent om zich heen naar mogelijkheden tot een overstap. Hierbij gaat zijn voorkeur uit naar een functie bij een familiebedrijf waar de onderlinge betrokkenheid hoog is. Vanwege zijn kinderen wil Richard op donderdagen thuis zijn. Wat functie betreft kan een nieuwe uitdaging voor hem zowel in de logistiek als in het transport liggen. 

Wanneer Richard zichzelf als normaal omschrijft, doelt hij op zijn nuchtere houding. Met twee benen op de grond en een 'niet lullen, maar poetsen'-mentaliteit lost hij zaken op zonder al te veel poespas. Hij draait er niet omheen en trekt ook in zijn manier van werken een duidelijke lijn. Zo houdt Richard vast aan gestelde procedures, en communiceert hij met medewerkers en leidinggevenden open en direct. Je kunt met Richard rekenen op honderd procent inzet, altijd, want half werk afleveren is geen optie.

Een andere sterkte van hem is mensen inzetten op de plek waar zij het best tot hun recht komen. Hij denkt hierbij aan het bedrijfsbelang, maar ook aan het belang van de medewerker. Zo was Richard als Planner ook altijd goed in het spel tussen planning en chauffeur.

Richard heeft een maand opzegtermijn en een bruto salarisindicatie van € 3.200,- per maand, op basis van veertig uur per week.

Werkzaamheden

  • Eindverantwoordelijk voor de logistiek van een grote klant;
  • Direct aansturen van 2 teamleiders en indirect 20 warehouse medewerkers;
  • Voeren van de communicatie met de klant aangaande orders en calamiteiten;
  • Verantwoordelijk voor inslag en uitslag van goederen in het WMS;
  • Verzorgen van KPI-rapportages;
  • Implementeren van het nieuwe WMS;
  • Voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken; 
  • Voorraadbeheer;
  • Facturatie.

Functie

Logistiek Coördinator

Leeftijd

33

Woonplaats

Gennep

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

PTV Intertour, Plan&go, Transpas, Transix, Vanboxtel, MS Office: Excel, Word, Outlook