Peter (Logistiek Coördinator)

Peter is een zeer gedreven man met ruim 25 jaar ervaring bij zijn huidige werkgever. Hij is begonnen als Productiemedewerker in de assemblage. Daarna is hij gepromoveerd tot Logistiek Medewerker, waar hij de assemblagelijn bevoorraadde met materialen. Voor deze materialen beheerde Peter de voorraden en bestelde zodra dit nodig was. Hij is daarna drie jaar werkzaam geweest in de functie van Analist EDC. Hij analyseerde defecten aan voertuigen en rapporteerde deze. Voor de schades werden oplossing aangedragen richtingen de klanten in de vorm van reparaties of vergoedingen. Peter is daarna aan de slag gegaan als Teamleider. Hij stuurde dertig medewerkers aan en coachte hen op de te behalen KPI’s. Naast het aansturen was Peter actief met het opzetten van Lean Six Sigma projecten.

Momenteel is hij actief in de rol van Export Coördinator. Hij is verantwoordelijk voor de exportdocumenten en het uitzetten van de transportopdrachten bij transporteurs. Tijdens het transport komt schade helaas vaak voor. Deze schades worden door Peter beoordeeld en hiervoor wordt een passende oplossing aangedragen. Ook heeft hij contact met klanten voor het maken van leverafspraken. Momenteel is Peter latent op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de logistiek.

Peter is een vriendelijke, rustige man. Hij werkt graag samen met collega’s en wil hen altijd helpen wanneer dit nodig is. Hij pikt snel informatie op, waardoor hij snel zelfstandig kan werken in een nieuwe omgeving. Hij is een echte doorzetter met onder andere projecten.Hij op zoek naar het juiste resultaat en is eerder niet tevreden. Peter is loyaal naar zijn werkgever en men kan op hem bouwen, zoals blijkt uit zijn cv. Het plannen van werkzaamheden is een van de sterkte punten van Peter, waardoor alle documenten bijvoorbeeld tijdig klaar zijn.

Peter heeft een opzegtermijn van een maand en een salarisindicatie van € 3.500,- bruto per maand, op basis van veertig uur per week.

Werkzaamheden

  • Opstellen van internationale exportdocumenten;
  • Beoordelen van ingekomen transportschades en goedkeuren indien nodig;
  • Ingekomen facturen accorderen en administratief verwerken;
  • Uitzetten van transportopdrachten bij transporteurs en rederijen;
  • Afleveren van nieuwe voertuigen aan klanten met de daarbij behorende verplichtingen.

Functie

Logistiek Coördinator

Leeftijd

46

Woonplaats

Helmond

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands goed in woord en geschrift; Engels goed in woord en redelijk is geschrift; Duits en Pools goed in woord

Computervaardigheden

MS Office: Excel, Word, Outlook