Wouter (HBO Starter Logistiek)

Wouter heeft onlangs zijn hbo-opleiding Logistics Engineering succesvol afgerond en is klaar voor zijn eerste uitdaging. Voordat hij deze hbo-opleiding ging doen heeft hij zijn mbo-opleiding Werktuigbouwkunde afgerond. Gedurende deze opleidingen heeft hij diverse bijbanen gehad en heeft hij stages gelopen waar hij ervaring opdeed op zowel technisch als logistiek gebied. Commerciële inzichten heeft hij verkregen dankzij zijn sales gerichte bijbaan waar hij zichzelf had opgewerkt tot een Team Captain. Deze ervaringen zijn leerzaam geweest en Wouter kan niet wachten om deze opgedane kennis toe te passen bij zijn eerste werkgever. Omdat Wouter een technische en commerciële achtergrond heeft, doorziet hij de processen en kan hij goed relativeren. Met dit inzicht is hij op zoek naar een uitdagende functie waar hij de communicatie samenbrengt tot één centraal punt vanuit de opdrachtgevers, leveranciers en collega's.

Hij is een communicatief sterk onderlegde kandidaat die we hebben leren kennen als iemand die recht door zee is. Wouter stelt een directe en eerlijke communicatie op prijs. Daardoor kan hij de essentiële informatie snel achterhalen en er naar handelen. Daarnaast heeft hij een goed aanpassingsvermogen en noemt hij zichzelf een echte teamspeler. 

Wouter is per direct beschikbaar en hij heeft een salarisindicatie van € 2.300,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Het doen van onderzoek naar het geheel logistiek fysiekproces binnen het warehouse, retouren buiten beschouwing gelaten;
  • Diverse fases onderzocht, in overleg beoordelingscriteria bepaald, geanalyseerd en advies gegeven;
  • Excel geïmplementeerd m.b.t. meten van de prestaties van de medewerkers;
  • Dankzij het advies van de indeling van het magazijn heeft dit de foutmarge en de retouren verminderd, dus kosten bespaard;
  • Daarnaast a.d.v. Excel geanalyseerd en kosten bespaard van € 65.000 per jaar op personeel en € 37.000 per jaar op andere factoren binnen het warehouse.

 

 

Taken en verantwoordelijkheden: * Analyse fysieke logistieke processen (van inslag tot gereedmaken verzending). * Analyse verbetermogelijkheden. * Toepassen van verbeteringen.

Functie

HBO Starter Logistiek

Leeftijd

29

Woonplaats

Breda

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Duits matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Prezi, AutoCAD, MS Office (Excel, Word en Outlook)