Rafael (Expediteur)

Rafael is momenteel werkzaam als Sales Executive bij een logistiek tussenpersoon gespecialiseerd in het organiseren van complexe zendingen (OOG/breakbulk/gevarengoed) richting Zuid-Amerika. In het begin van zijn carrière heeft hij ervaring opgedaan als Exportplanner voor LCL-containers en daarna heeft hij zich als Projectexpediteur gespecialiseerd in projectladingen en accountmanagement. Rafael haalt veel energie uit het werken binnen de logistiek en met name het commerciële en klantgerichte aspect van zijn werk daagt hem erg uit. Hij hoopte zijn plek te vinden bij zijn huidige werkgever, maar mist de Rotterdamse aanpakkersmentaliteit waardoor bepaalde stappen niet gemaakt kunnen worden. Daarom is hij met Extra Talent op zoek naar een nieuwe werkgever die beter past bij hem als persoon en zijn werkmentaliteit. 

Op ons is Rafael overgekomen als een hardwerkende, gedreven man die stevig in zijn schoenen staat. Hij zegt wat hij denkt en laat niet over zich heen lopen. Dit doet hij echter met respect en vanuit een niet-oordelende houding.

Rafael heeft een opzegtermijn van een maand en een salarisindicatie van € 3.800,- bruto per maand.

Werkzaamheden

Verantwoordelijk voor het fysiek voeren van tariefonderhandelingen met vervoerders en rederijen en het onderhouden van de klantrelatie;
Verantwoordelijk voor het van A-Z organiseren van projectzendingen vanuit olie- en gasvelden (OOG/Breakbulk/gevarengoed) wereldwijd, naar eindbestemmingen in Zuid-Amerika en Brazilië, gebruikmakend van zeevracht;
Pro-actief werven van nieuwe klanten en uitbreiden van bestaande klanten;
Opmaken van complexe offertes voor de totale logistieke dienstverlening en deze opvolgen;
Opvragen van tarieven en hierover onderhandelen met vervoerders, airlines en rederijen;
Bezoeken van netwerkbeurzen;
Afhandelen van alle bijbehorende administratie.

Functie

Expediteur

Leeftijd

28

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels zeer goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Interne ERP-systemen, Portbase, MS Office; Excel, Word