Alwin (Declarant)

Alwin is sinds 2013 Assistent Declarant bij een logistiek dienstverlener. In eerste instantie was hij in 2006 bij dezelfde organisatie werkzaam als vrachtwagenchauffeur, maar met zijn ambitie en doorzettingsvermogen heeft hij de organisatie kenbaar gemaakt dat hij een functie als Assistent Declarant wel zag zitten. Ondanks dat hij toentertijd nog geen opleiding had, heeft hem dit niet weerhouden. Hij heeft zich vol overgave gestort op de functie en kreeg in eerste instantie zes maanden de kans om zich te bewijzen. Dezelfde zes maanden zijn inmiddels al bijna zes jaar geworden. Het nauwkeurig te werk gaan en het opmaken van de documenten (EX-A, T1,T2,T2L, EUR1, CVO en ATR) kan Alwin zijn plezier in kwijt. Hij gaat elke dag met een glimlach naar zijn werk. Echter, in maart gaat hij verhuizen naar Almere en de reistijd naar Spijkenisse wordt dan te lang. Vandaar dat hij gezamenlijk met Extra Talent op zoek is naar een nieuwe uitdaging als Declarant.

Alwin is een bekwame medewerker die zich veel dingen eigen heeft gemaakt, waaronder ook het declaranten vak. Hij heeft een echte winnaars mentaliteit en opgeven is bij hem geen optie. In de afgelopen jaren heeft hij veel met collega’s samengewerkt, maar hij kan ook goed zelfstandig te werk gaan. Alwin kan bij zijn huidige werkgever in het komende jaar de vakopleiding Declarant bij EVO volgen, maar wegens zijn vertrek zal dit er niet van komen. Aan zijn leergierigheid ligt het niet en hij zou graag deze uitdaging willen aangaan bij zijn nieuwe opdrachtgever (ook al zou dit op lange termijn zijn). In zijn vrije tijd is hij scheidsrechter voor amateur voetbal en ook vrijwilliger bij een voetbal vereniging. Kortom, een sportieve en gedreven Declarant die zes jaar ervaring met zich meebrengt.

Alwin heeft een opzegtermijn van een kalendermaand en heeft een salarisindicatie van € 3.350,- bruto per maand. 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het opmaken van EX-A, T1, T2, T2L aangiftes;
  • Verantwoordelijk voor het opmaken van EUR1, CVO en ATR certificaten;
  • Nauw contact onderhouden met douane, klanten en interne afdelingen;
  • Het voorbereiden van documentatie over inkomende (IMA) zendingen;
  • Het opstellen van de facturatie naar klanten; 
  • Verantwoordelijk voor het inwerken van stagiaires;
  • Het correct verwerken van administratieve werkzaamheden in interne systemen. 

Functie

Declarant

Leeftijd

46

Woonplaats

Almere

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Bosnisch uitstekend in woord en geschrift. Nederlands goed in woord en geschrift. Engels voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office: Word, Excel en Outlook