Ronald (Transportplanner)

Ronald heeft zijn hbo-diploma op zak en is nu al zo’n 7 jaar werkzaam in de logistiek waarvan 2 jaar als Outbound Planner van high value producten bij een internationale logistiek dienstverlener. In deze rol is hij voornamelijk bezig met het verwerken van alle inkomende orders en vervolgens het regelen van een externe vervoerder. Hij werkt hierbij veel in TMS (custom-made systeem) en werkt daarnaast dagelijks met EXA douanedocumenten. Ronald ziet het echt als zijn taak om ervoor te zorgen dat de bestellingen zo efficiënt mogelijk op bestemming aankomen. Hij regelt dit voor de orders naar Frankrijk, Tsjechië, Slowakije en de Balkan. Hierbij heeft hij geen direct contact met de chauffeurs, maar is hij echt de tussenpersoon. Wel heeft hij af en toe contact met de klant. Dit contact gaat dan altijd in het Engels. Door gebrek aan doorgroeimogelijkheden is Ronald nu op zoek naar een volgende stap in zijn carrière. Een volgende stap voor hem is de functie Transportplanner.

Ronald is een beleefde, rustige man die erg secuur te werk gaat. Werken in een hectische omgeving met veel afwisseling vindt hij fijn. Ronald kijkt verder dan zijn neus lang is en ziet bijvoorbeeld ook hoe iets efficiënter kan. Zo wijkt hij wel eens af van het geautomatiseerde systeem die de vracht indeelt. Ronald weet door zijn ervaring en inzicht dat er bij bepaalde vrachten nog net één extra pallet bovenop ingeladen kan worden. Zo kunnen er weer net wat meer producten mee met één vracht. Ronald is behulpzaam en helpt bijvoorbeeld graag de nieuwe collega’s. Ook neemt hij extra taken van iemand over als hij ziet dat deze persoon verdrinkt in de drukte. Een goed teamgevoel vindt hij belangrijk.

Ronald heeft een opzegtermijn van één maand en heeft een salarisindicatie van € 2.500 bruto per maand op basis van 40 uur per week.

 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het inplannen van inkomende orders;
  • Aanmelden van orders bij de externe vervoerder;
  • Monitoren van de orders en anticiperen op ad hoc wijzigingen;
  • Troubleshooting en verbeteringen aandragen;
  • Klantcontact, voornamelijk in het Engels.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

33

Woonplaats

Regio Tilburg

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift; Engels goed in woord en geschift.

Computervaardigheden

TMS, CWMS, MS Office (Word, Excel en Powerpoint)