Bart (Expediteur)

Bart is al 12 jaar werkzaam als Expediteur bij een grote logistiek dienstverlener. In deze rol houdt hij zich bezig met de multimodale planning van ADR goederen naar moeilijk bereikbare bestemmingen. Zo kreeg hij laatst nog een order binnen uit Burkina Faso. Het was toen aan Bart om de vracht zo voordelig en efficiënt mogelijk op bestemming te krijgen. Dit regelt hij met meerdere transportmodes, wat het complex kan maken, maar wat Bart telkens als een uitdaging ziet. Bart is dagelijks bezig met het afgeven van tarieven en het onderhandelen met klanten. Ook is hij als Superuser betrokken bij de implementatie van  SAP TM. Hier draagt hij verbeteringen aan en geeft hij ook SAP trainingen aan zijn directe collega’s/team. Het imput leveren en meedenken vindt Bart belangrijk. Doordat Bart een stukje waardering mist en geen nummertje wilt zijn in een hiërarchische organisatie is hij nu op zoek naar een soortgelijke functie. Dit zou hij het liefst doen bij een organisatie waar de lijnen kort zijn en waar hij gezien wordt.

Bart is een nuchtere jongen die met beide benen stevig op de grond staat. Hij is vriendelijk en duidelijk in zijn overkomen. Klanten vinden dit vaak erg prettig en vragen ook geregeld naar Bart als hij afwezig is. Ze willen echt door hem geholpen worden. Bart kan snel schakelen en goed het overzicht bewaren. Zo geeft hij voorrang aan de juiste orders en schakelt hij veel met andere afdelingen en de accountmanager. Bart is echt een commerciële jongen en het onderhandelen van tarieven ziet hij als een spel. Hij werkt graag in teamverband, maar kan ook prima zelfstandig aan de slag. Bart is niet vies van hard werken en is flexibel wat betreft overwerken.

Bart heeft een opzegtermijn van 1 maand en heeft een salarisindicatie van €4.000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Maken van een multimodale planning van ADR goederen voor moeilijk bereikbare bestemmingen;
  • Combineren van meerdere transportmodaliteiten (lucht, rail en weg);
  • Afgeven van tarieven en onderhandelen met klanten;
  • Superuser voor SAP TM;
  • Meehelpen bij het schrijven van SAP business cases;
  • Nauw samenwerken met o.a. airlines, carriers, subcontractor en accountmanagers.

Functie

Expediteur

Leeftijd

32

Woonplaats

Regio Eindhoven

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift; Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP TM, MacOS, MS Office (Word)