Ruben (Transportplanner)

Ruben is na het afronden van zijn hbo-opleding Facility Management eerst aan de slag gegaan als Supermarktmanager. Zijn roeping lag toch echt in de logistiek en hij is hierna dan ook aan de slag gegaan als Service Delivery Officer bij een grote logistiek dienstverlener. Hier was hij het aanspreekpunt voor een grote klant, coördineerde hij de zendingen voor deze klant en was hij bezig met de interne- en externe troubleshooting omtrent de zendingen. Ruben schakelde hierbij veel met andere afdelingen en monitorde hij de lopende zendingen. Ruben is gedreven en staat niet graag stil. Dit werd intern ook gezien, want toen er een plek vrij kwam voor Transportplanner hebben ze Ruben gevraagd deze rol te vervullen. Hij is nu verantwoordelijk voor het wegzetten van transportopdrachten van zo’n 20 wagens. Hij zorgt ook voor de volumeplanning voor deze wagens. Deze planningen zijn voor 2 grote vaste klanten met korte ritten en internationale ritten. Verder heeft Ruben contact met chauffeurs bij problemen, volgt hij zendingen op en anticipeert hij op ad hoc wijzigingen. Doordat vrijwel alles hier geautomatiseerd is en de werkzaamheden niet complex genoeg zijn, verveeld Ruben zich. Wegens gebrek aan uitdaging en doorgroeimogelijkheden is hij dan ook op zoek naar een nieuwe uitdaging, waar hij meer van zichzelf kan laten zien.

Ruben komt in eerste oogopslag rustig over, maar zodra hij iedereen heeft gepeild komt Ruben helemaal los. Met zijn ervaring op het gebied van leidinggeven weet Ruben hoe hij alle balletjes in de lucht moet houden. Zo weet hij hoe hij het overzicht moet bewaren, kan hij goed prioriteiten stellen en snel schakelen. In een hectische omgeving voelt hij zich dan ook als een vis in het water. Ruben is analytisch erg sterk en is een echte denker. Hij brengt graag eerst de situatie in kaart, zodat hij de beste beslissing neemt. Zodra Ruben verbetering ziet, draagt hij dit proactief aan. Ruben krijgt er echt energie van als hij de hele dag met complexe planningen bezig kan zijn en hij echt moet puzzelen. Als iets maar vanzelf gaat, is dat saai. Hij moet dus echt bezig blijven de hele dag. Dat is ook de reden dat hij nu verder aan het kijken is.


Ruben heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van €2.700,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de transportopdrachten en volumeplanning van 2 grote vaste klanten voor zowel korte ritten, maar ook internationale ritten met verschillende transportmodaliteiten;
  • Monitoren van de routes en anticiperen bij ad hoc wijzigingen;
  • Documenten voorbereiden in SAP en TMS;
  • Bekend met douandedocumenten EXA, T1;
  • Contact met chauffeurs.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

29

Woonplaats

Regio Venlo

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift; Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, TMS, MS Office (Word en Excel)