Maarten (Transportplanner)

Maarten heeft al 4 jaar ervaring in de transportwereld. Hij is na het behalen van zijn hbo-diploma de logistiek ingerold. Hij groeide bij deze werkgever al snel door naar Transportplanner waar hij zich bezig hield met de groupage planning voor verschillende goederen. Vervolgens is hij aan de slag gegaan als Transportplanner bij een groot bouwstoffenconcern. Hij houdt zich hier bezig met het voorplannen van de routes voor verschillende projecten, het monitoren van de planning en het anticiperen op ad hoc wijzigingen. De planning rolt automatisch uit het systeem, maar je wijkt hier altijd vanaf, omdat je kijkt naar een zo efficiënt mogelijke route. Het is aan Maarten om per opdracht de juiste auto en chauffeur erop te zetten. Op dit moment plant hij zo’n 80/100 wagens. Dit zijn zowel eigen chauffeurs als charters. Maarten heeft de ambitie om door te groeien naar een leidinggevende functie zoals teamleider of hoofdplanner. Vandaar dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Maarten is een jongeman die niet op zijn mondje gevallen is. Hij is iemand van direct communiceren en duidelijkheid scheppen. Ook is Maarten flexibel. Zo werkt hij in verschoven dagdiensten en als zijn werkgever hem morgen vraagt om op een andere dienst mee te draaien doet hij daar niet moeilijk over. Maarten durft tegengas te geven en input te leveren. Zo gaat alles nu sinds kort centraal via één systeem. Dit loopt nog niet op rolletjes en Maarten denkt hierbij mee in procesverbeteringen. Dit vindt hij leuk om te doen. “Als ik iets zie of denk, geef ik dit direct aan”. Maarten presteert het beste in stressvolle situaties. Hij zoekt de drukte dan ook graag op. De hele dag puzzelen en snel schakelen is iets wat hij graag doet. Daarnaast werkt hij graag in een team, waar je kunt sparren met collega’s en elkaar kunt helpen. Een goed teamgevoel is dan ook belangrijk voor hem. Ook vindt Maarten een stuk waardering vanuit de werkgever belangrijk.

Maarten heeft een opzegtermijn van 1 maand en heeft een salarisindicatie van €2.900,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verzorgen van dag- en préplanning voor verschillende bouwprojecten;
  • Verantwoordelijk voor het plannen van zo'n 80/100 wagens; 
  • Monitoren van dagplanning en anticiperen op ad hoc wijzigingen;
  • Afwijken en efficiënter maken van geautomatiseerde planning;
  • Voorplannen van verschillende transportopdrachten; 
  • Juiste auto's en chauffeurs regelen voor de verschillende projecten;
  • Aansturen en contact houden met chauffeurs;
  • Contact met klant betreffende inkomende orders of wijzigingen;
  • Procesverbeteringen aandragen.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

31

Woonplaats

Regio Oss

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift; Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, CMS, TMS, Microsoft Office (Word, Excel)