Ties (Transport Planner)

Ties heeft al ruim 23 jaar logistieke ervaring opgedaan, waarvan 16 jaar op de transportplanning. Ties heeft ervaring in het plannen van verschillende vrachten zoals; geconditioneerde goederen in diverse compartimenten, droge- en vloeibare bulk, losgestorte goederen en ADR goederen. Bij zijn huidige werkgever is Ties eerst begonnen als Teamleider Warehouse waar hij zo’n 10 man aanstuurde. Nadat alles hier goed liep is hij verder gegaan op de planning waar hij nu de routes plant voor dagelijks zo’n 40 vaste vrachtwagens en 15 vaste charters. Hij heeft veel contact met de klant betreffende orders en prijsafspraken. Ties denkt graag mee en draagt procesverbeteringen aan. Hij is latent op zoek naar een nieuwe uitdaging waar hij dit meer kan doen. Een nieuwe uitdaging is voor hem dan ook in de rol van Transport analist of Hoofdplanner.

Ties is een vriendelijke, betrouwbare jongeman die wel van wanten weet. Hij heeft een echte helicopterview en kan goed omgaan met stressvolle situaties. Snel schakelen is daarnaast ook zeker geen probleem voor Ties. Ook vindt hij het belangrijk dat intern alle afdelingen goed op elkaar zijn afgestemd, zodat je efficiënter te werk kan gaan. Hij streeft altijd naar perfectie en denkt goed na over oorzaak en gevolg. Ties is erg analytisch ingesteld en hij vindt het leuk om procesverbeteringen aan te dragen en analytisch bezig te zijn. Hij wil in de cijfers kunnen zien dat ze het goed doen en dan kijken naar hoe het nog beter zou kunnen.

Ties heeft opzegtermijn van 3 maanden en een salarisindicatie van € 4.200,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Maken van de internationale routeplanning naar de Benelux, Duitsland en Frankrijk;
  • Monitoren van de planning en anticiperen op ad hoc wijzigingen;
  • Verzorgen van de groupageplanning;
  • Regelen en inplannen van het wagenonderhoud.
  • Maken van prijsafspraken bij vaste charters en subcontractors;
  • Veel intern schakelen met verschillende afdeling;
  • Vervangen van de hoofdplanner bij afwezigheid.

Functie

Transport Planner

Leeftijd

38

Woonplaats

Reusel

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift; Engels uitstekend in woord en geschrift; Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, TANS, MS Office (Word, Outlook, Excel)