Ilze (Declarant)

Ilze is een ervaren Assistent Douane Declarant, die buiten deze functie ook op veel andere afdelingen ervaring heeft opgedaan en dus veelzijdige werkzaamheden binnen de logistiek heeft verricht. Zo was zij in haar jongere jaren al werkzaam bij een internationaal transportbedrijf waar zij voor het eerst te maken kreeg met de afdeling goederenontvangst en de afdeling Export (Luchtvracht), waar zij zich al bezighield met het verzorgen van de exportdocumentatie. Deze werkzaamheden vond zij dusdanig leuk om te verrichten dat zij bij een volgende organisatie ook op de afdeling Douane terechtkwam. Hier werkte ze met verschillende douanedocumenten en droeg ze zorg voor de export van verschillende zendingen. Bij deze organisatie is zij 26 jaar lang gebleven en in deze jaren heeft ze nog op vier andere afdelingen mogen werken. In haar huidige functie is zij Assistent Customs Specialist, waarin zij zichzelf echt heeft weten te ontwikkelen en te maken krijgt met inklaringen en uitklaringen middels verschillende modaliteiten. Doordat zij dagelijks 70 kilometer enkele reis in haar auto doorbrengt, welke niet volledig worden vergoed, is zij zoekend naar een nieuwe uitdaging als Assistent Declarant.

Ilze is een hele spontane en sociale vrouw die veel heeft te bieden, juist ook door haar werkervaring op meerdere afdelingen. Loyaal is ze absoluut en dat is ook zeker af te zien aan haar cv. Verder werkt ze heel nauwkeurig, wat natuurlijk ook nodig is in het werk dat ze doet. Daarbij is ze heel stressbestendig en flexibel. Zo werkt ze op dit moment zelfs in nachtdiensten en staat ze open voor het werken in ploegen/verschoven diensten. Wel vraagt ze daar een open en eerlijke communicatie voor terug. Ilze wil zichzelf graag blijven ontwikkelen, dit is ook gebleken uit de basisopleiding tot Declarant die ze op eigen initiatief is gaan volgen en succesvol heeft afgerond.

Ilze is per 1 oktober fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.900,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Inklaren van goederen inclusief tariferen volgens de HS nomenclatuur;
  • Uitklaren van goederen inclusief verzorgen van bijbehorende documentatie, zoals oorsprongs- en gezondheidscertificaten;
  • Inklaren van zeevracht zendingen;
  • Zeevracht, road en luchtvracht zendingen van douane documentatie voorzien;
  • Aangiftes insturen in het AGS/NCTS systeem en de daarbij eventuele Fyco's regelen;
  • Te maken met HS codes en restricties. 

Functie

Declarant

Leeftijd

54

Woonplaats

Regio Hilvarenbeek

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord, matig in geschrift.

Computervaardigheden

SAP, ERP, Citrix, Lotus, Mainframe en MS Office (Excel, Word, Outlook).