Mike (Transportplanner)

Mike is een gedreven man met 3 jaar werkervaring als Transportplanner. Inmiddels werkt hij als hoofd Transportplanner bij een organisatie die zicht richt op geconditioneerd transport. Hier stuurt hij circa 60 chauffeurs dagelijks aan en is hij het eerste aanspreekpunt bij calamiteiten. Mike werkt met vaste routes, maar kijkt altijd kritisch om de routes efficiënter in te delen. Op dit moment plant hij ongeveer 30 routes per dag. Dit zijn vooral eigen wagens en bij onderbezetting is hij verantwoordelijk voor het inzetten van charters. Mike is op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil zich verder ontwikkelen als Transportplanner.

Mike is een betrokken en gedreven man. Zijn flexibiliteit en probleemoplossend vermogen maken hem tot een gewaardeerde Transportplanner. Zo heeft hij samen met een collega gewerkt aan een vernieuwd en geoptimaliseerd routeplan, dit heeft geresulteerd in een hogere on-time levering, van 95% naar 98%. Hij communicatief vaardig, dit komt terug uit de waardering van zowel chauffeurs en de klanten. Mike is ook behulpzaam en helpt collega's om als team de klus te klaren. Daarnaast is hij overtuigd dat wanneer het persoonlijk contact goed is tussen de collega’s, dit resulteert in betere werkprestaties.

Mike heeft een opzegtermijn van één maand en heeft hij een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Plannen van circa 60 eigen chauffeurs en 27 eigen wagens binnen Nederland waarbij een onderverdeling gemaakt wordt van 17 combiwagens met aanhanger en 10 trailers;
  • Aansturen van chauffeurs tijdens de ritten op ad hoc problemen, route wijzigingen en calamiteiten;
  • Onderhouden klantcontact (tijdstip levering, type order, kwaliteit, vertraging);
  • Herschrijven van routes om zo kosten te besparen;
  • Verantwoordelijk voor het voeren van begeleidings- en sollicitatiegesprekken;
  • Efficiënt indelen van charterwagens bij onderbezetting;
  • Uitvoeren van administratieve werkzaamheden zoals de facturatie.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

31

Woonplaats

Utrecht

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands goed in woord en geschrift, Engels goed in woord en geschrift, Bosnische goed in woord en geschrift, Servo/Kroatische redelijk in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Ortec, Paragon, Gemma, Flow, Ilos, Microsoft Office: Excel, PowerPoint, Acces, Outlook, Word