Mimoun (Transportplanner)

Mimoun is momenteel werkzaam bij een Technisch Productiecentrum gericht op inkt, waar hij al twee jaar als Operator werkt. Door zijn oprechte interesse, maar ook alle mogelijkheden in de logistieke sector zou hij graag de overstap maken naar deze branche. Na het afronden van zijn mbo4-opleiding Ondernemer Detailhandel/Filiaalmanager heeft hij eerst nog gewerkt als Assistent Filiaalleider en als Filiaalmanager om een logisch vervolg te geven aan zijn opleiding. Hier heeft hij zijn eigen team aan mogen sturen, waarbij hij verantwoordelijk was voor het coördineren van de dagelijkse werkzaamheden en de nodige administratie. Via via is hij toen terechtgekomen bij zijn huidige werkgever. In deze functie monitort hij het gehele geautomatiseerde proces van grondstof naar eindproduct door diverse machine te bedienen, juist in te stellen en te controleren op storingen. Aangezien hij in dit werk te maken krijgt met fouten en storingen, werden er vanuit klanten ook weleens klachten gemeld. Mimoun heeft hier vervolgens zelf een systeem voor bedacht waardoor dit makkelijk te verhelpen was. Hij bedacht een manier voor het uitvoeren van een steekproefcontrole, om zo de fouten eruit te halen. Dit uitgewerkte idee was zelfs zo succesvol dat hij hier een prijs voor in ontvangst mocht nemen. Dit laat ook zeker zien hoe gedreven hij is om het beste uit zijn werk te halen. Deze gedrevenheid zou hij graag uiten in een logistieke functie waarin hij zich kan ontwikkelen en door kan groeien.

Door het gebrek aan ervaring of een opleiding in de logistiek heeft Mimoun de Logistieke Harver Test doorlopen, waarin getest wordt in hoeverre iemand geschikt is voor de logistiek. Hier scoorde hij bij het onderdeel 'situatie' een enorm hoge 90% en 70% bij het onderdeel 'multitasken'. Het eerste onderdeel schetst verschillende situaties binnen de logistiek waarin hij de juiste keuze moest maken. Hieruit blijkt dat hij uitstekend in de logistiek past, zeer stressbestendig is, en ook over hbo werk- en denkniveau beschikt.

Mimoun is een hele sociale en enthousiaste jongeman, die graag met zijn collega's samenwerkt om samen tot een oplossing te komen. Hij is een echte teamplayer en zal collega's dan ook ten alle tijden uit de brand helpen. Mimoun staat er dan ook om bekend dat hij erg collegiaal is en altijd positief is naar anderen toe. Ondanks zijn open en eerlijke manier van communiceren, zal hij nooit kritisch naar anderen zijn. Bovendien is hij zeer flexibel en loyaal in zijn werk. Werkgevers kunnen altijd op hem rekenen. Door zijn werkervaring als Filiaalmanager heeft hij goed leren omgaan met stress, wat ook weer duidelijk terugkomt in de test die hij heeft gemaakt. Daarbij beschikt hij over een flinke dosis doorzettingsvermogen en vindt hij het erg belangrijk dat hij iets kan betekenen in zijn werk. Hier haalt hij dan ook veel plezier en motivatie uit, om alleen nog maar meer door te groeien.

Mimoun heeft een opzegtermijn van een maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.300,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Bedienen en monitoren van diverse machines;
  • Monitoren van geautomatiseerde processen en aanpassen waar nodig;
  • Registreren van meetgegevens;
  • Afvullen van de grondstoffen;
  • Melden van storingen in SAP;
  • Inschakelen van Technische Dienst wanneer nodig;
  • Doen van steekproefcontroles.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

26

Woonplaats

Omgeving Venlo

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Arabisch uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, FDS, MS Office (Word, Excel, Outlook)