Nick (MBO Starter Logistiek)

Nick is een Logistieke Starter van 22 jaar met op ieder moment een mbo4-diploma Manager Logistiek & Transport op zak. Hij zou graag snel zijn kennis en kunde vanuit zijn stages meenemen naar de start van zijn carrière. Tijdens deze praktijkstages heeft hij al veel gedaan en geleerd bij onder andere meerdere logistiek dienstverleners en een productiebedrijf. Zo heeft hij ook op meerdere afdelingen mogen meedraaien, waaronder de afdeling Planning, Customer Service, Inventory, Inkoop en de welbekende Chauffeursbalie. Hij heeft onder andere ervaring in het maken van de dockplanning, maar ook het aanmaken en verwerken van orders en de nodige administratie. Daarbij onderhield hij ook een tijd het contact met de klanten en externe vervoerders. Tevens was hij bij twee verschillende stages volledig verantwoordelijk voor de Chauffeursbalie, waar hij vaste aanspreekpunt was en documentatie zoals de vrachtbrieven voor de chauffeurs controleerde, meegaf en ook weer ontving. Nick hield zich tijdens de stages ook nog graag bezig met het maken van interne analyses. Zo heeft hij analyses gemaakt om de doorlooptijden van het magazijn, maar ook de informatiestromen, te verbeteren. Bij zijn laatste stage werkt hij ook met SAP. Graag ziet hij zichzelf een startersfunctie vervullen waar hij zich vooral bezig kan houden met werkzaamheden als procesverbetering en logistiek plannen. Belangrijk vindt hij ook dat hij intern kan doorgroeien.  

Nick is een gedreven en enthousiaste jongeman die erg sociaal en overtuigend klaar is voor de start van zijn carrière. Hij wil zo snel mogelijk aan de slag en laat hierin ook zien dat hij graag zoveel mogelijk wil leren en zichzelf ook verder wil ontwikkelen. Hij is betrokken bij zijn werk en zal nooit opgeven totdat iets lukt. Een echte teamplayer kun je heb wel noemen, hij zal ook altijd graag samenwerken met zijn collega's en bijspringen waar nodig, zo ook bij zijn stages. Daarom kun je hem flexibel, maar ook zeer collegiaal noemen. Nick zit namelijk niet graag stil en werkt dan ook graag hard en veel. Zo zegt hij zelf: 'Ik wil graag druk zijn.' Hij onderscheidt zich door zijn snelle manier van leren, zo pakt hij snel dingen op en maakt hij snel dingen eigen en zal je hem al snel zelfstandig aan het werk zien.

Nick heeft een opzegtermijn van een maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.300,- bruto per maand.

Werkzaamheden

 • Meedraaien op de afdeling Inkoop;
 • Verwerken van orders die via SAP binnenkomen en controleren op juistheid (prijs, tijd, vervoerder);
 • Voorstellen en analyses maken voor verbetering in de informatiestroom;
 • Maken van analyses om de doorlooptijden in het magazijn te verbeteren;
 • Maken van analyses om afwijkingen in het systeem eruit te halen;
 • Onderhouden van het klantcontact;
 • Verzamelen van performance data, verwerken en daar analyses van maken voor de Teamleider om te presenteren;
 • Aanspreekpunt zijn voor de chauffeurs (300 docks);
 • Meedraaien op de afdeling Planning (ritten naar Polen en Tsjechië);
 • Maken van de dockplanning, rekening houdend met gevaarlijke stoffen (15 docks en 80 ritten);
 • Orders aanmaken die telefonisch binnenkomen om te verwerken;
 • Telefonisch behandelen van vragen en problemen van de externe vervoerders;
 • Vrachtbrieven voor de chauffeurs controleren en meegeven en ook weer ontvangen(CMR, AVC);
 • Operationeel meedraaien op afdeling Inbound als afdeling Outbound.

Functie

MBO Starter Logistiek

Leeftijd

22

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, MS Office (Excel, Word, Outlook)