Derk (Transportmanager)

Derk heeft meer dan 20 jaar ervaring in de logistiek. Waar hij begonnen is als Chauffeur, is hij nu teamleider transport. Na zijn tijd als Chauffeur heeft Derk de logische stap gemaakt richting de planning. Hij heeft ervaring opgedaan met groupage transport richting Groot-Brittannïe, Benelux transport. Om dit goed te laten verlopen heeft Derk altijd veel aandacht besteed aan het optimaliseren van zijn persoonlijke processen. Zijn werkgever heeft dit ook snel doorzien en heeft hem de mogelijkheid geboden om door te groeien tot Teamleider Transport. Hier was hij volledig verantwoordelijk voor het optimaliseren van interne en externe processen. Zo heeft hij de afdeling Customer Service opgezet om minder druk op de Transportplanners te leggen. Naast het feit dat Derk processen geoptimaliseerd heeft, heeft hij ook sales. In 2014 was hij pionier in het opzetten van Truckparking. Hier konden Chauffeurs hun lange rust uitzitten zonder de gedachten dat de goederen gestolen werden. Derk was in deze tijd veel bezig met relatiebeheer en het opzetten van een business. Helaas is het jaarcontract van Derk in goed overleg, niet verlengd. Dit is de reden dat hij, samen met Extra Talent, op zoek is naar een nieuwe uitdaging waar hij de komende 20 jaar kan zitten. Zijn voorkeur gaat uit naar een functie waar hij diverse processen gaat optimaliseren en teams beter kan gaan maken.

Derk is een sociale man die zijn verantwoordelijkheid durft te nemen. Hij vindt dat je je verantwoordelijkheid moet nemen naar de hand van je functie. Derk is niet makkelijk van de wijs af te brengen en kan zijn standpunt ook kracht geven met de nodige feiten en argumenten. Dit betekent niet dat hij niet luistert naar overige meningen. In tegen deel, Derk is van mening dat je het samen moet doen. Verder kan Derk goed omgaan met hectische situatie en is niet vies om mee te werken mocht de drukte daarom vragen. Derk beschikt hiernaast over een commerciële instelling en is hij zeer proactief.

Derk is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €4.500,- bruto per maand. Derk wilt graag in gesprek zijn meerwaarde aan een bedrijf tonen.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor het optimaliseren van alle interne en externe transportprocessen.
 • Aansturen, coachen en begeleiden van de transportafdeling;
  • 6 Transportplanner
  • 4 Customer Service
  • 90 Chauffeurs
 • Analyseren van de transporten;
 • Controle functie op de gemaakte transportplanning;
 • Houden van beoordelings- en functioneringsgesprekken;
 • Incidenteel meewerken op de vloer.

Functie

Transportmanager

Leeftijd

40

Woonplaats

Tilburg

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

TMS Sprinter, TANS, IXO, ORtec, Cargo-Office, Orderentry Platform, MS Office (Word, Ecxel)