Mitchel (Transportplanner)

Mitchel is een Transportplanner in hart en nieren. Inmiddels heeft hij zo’n 28 jaar logistieke ervaring opgedaan, waarvan zo’n 17 jaar als Transportplanner / Expediteur. Mitchel heeft voornamelijk ervaring met het plannen van wegtransporten en hij maakt de groupageplanning van verschillende stukgoederen zoals; geconditioneerd, ADR goederen, glas, bouwmaterialen etc. Hij koopt ook vrachten in voor de retourzendingen, zodat de wagens niet leeg terugrijden. Deze tarieven liggen niet vast, dus hij moet hierover constant onderhandelen. Bij zijn huidige werkgever heeft hij naast het plannen ook veel contact met de vervoerders en de klanten. Of de planning nu handmatig of geautomatiseerd gaat, Mitchel heeft het gedaan en kan het.

Mitchel is een vriendelijke en rustige man die goed weet wat hij wil. Hij is open en eerlijk in zijn communicatie en kan goed levelen met de chauffeurs. In drukke situaties kan hij goed het overzicht bewaren en prioriteiten stellen. Mitchel is een mensenmens en kan zich goed inleven in anderen. Zo staat hij altijd voor zijn collega’s klaar en helpt hij hen graag. Hij kan snel schakelen en vindt het fijn om te werken in een dynamische omgeving. Ook is Mitchel commercieel ingesteld en heeft hij ervaring met tariefonderhandelingen. Doordat Mitchel jaren ervaring heeft opgedaan als Transportplanners en hij weet van aanpakken is hij een aanwinst voor iedere organisatie.

Mitchel heeft een opzegtermijn van 1 maand en heeft een salarisindicatie van € 3.100,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

•          Optimaliseren van de routeplanning voor het wegtransport van geconditioneerde en conventionele vracht binnen voornamelijk Europa;

•          Monitoren van de routes en in anticiperen op ad hoc wijzigingen;

•          Retourzendingen zoeken op de markt;

•          Afgeven van tarieven en onderhandelen met klanten;

•          Onderhouden van contact tussen vervoerders en klanten.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

43

Woonplaats

Regio Venlo

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift; Engels goed in woord en geschrift; Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Plan&Go, MS Office (Word, Outlook, Excel)