Christiaan (HBO Starter Logistiek)

Christiaan is nét afgestudeerd en heeft zijn diploma International Logistics Management in ontvangst mogen nemen. Hij staat dan ook te popelen om aan de slag te gaan. Christiaan heeft destijds bewust gekozen om na zijn studie Manager Transport en Logistiek nog een hbo-opleiding te volgen, omdat hij nog niet uitgeleerd was. Hij heeft deze studie vervolgens ook nog eens in het Engels gevolgd, omdat hij graag uitgedaagd wordt. Tijdens zijn onderzoeksstages heeft Christiaan veel mogen proeven van het werkleven. Hij heeft onder andere onderzocht hoe een bedrijf kan zorgen voor een voorraadbeheerreductie of hoe zij het inkoopproces kunnen stabiliseren. Bij zijn afstudeerstage heeft Christiaan onderzocht hoe ze kosten kunnen besparen en de productiviteit kunnen verhogen bij de laad- en losdocks. Hij heeft hier de eerste 50 dagen data geanalyseerd en is vervolgens prioriteiten gaan stellen, oorzaken met elkaar gaan afwegen en oplossingen gaan bedenken en uittesten. De uitkomst van zijn afstudeerstage is dat er één duidelijk ownership moest komen voor het stabiliseren van het aankomstsysteem. Dit is nu door één afdeling opgepakt, waardoor het nu goed gaat. Christiaan is nu op zoek naar een functie waarin hij weer bezig mag zijn met de optimalisatie van interne logistieke processen.

Christiaan is een rustige en slimme jonge knul en hij is duidelijk in zijn communicatie. Zijn klasgenoten omschrijven hem als een gedreven, loyale jongen en tevens een echte doorzetter. Zo heeft hij een groot verantwoordelijkheidsgevoel, gaat hij resultaatgericht te werk en zet hij zich altijd voor de volle 100% in. Dat hij loyaal is blijkt uit het feit dat hij altijd vol trots en lof over zijn stages praat, hij doorgaat tot het werk af is en hij flexibel is betreft overwerken. Dat hij een doorzetter is klopt ook zeker, want hij geeft aan dat wanneer het tegenzit hij net het stapje extra wil zetten. Het optimaliseren van processen is iets wat Christiaan ontzettend graag doet. Hij vindt het leuk om bij een organisatie te observeren hoe de huidige processen verlopen en hoe hij hier een positieve draai aan kan geven, strevend naar optimalisatie, efficiëntie en kostenbesparing. Christiaan vindt persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en hij zou daarom graag bij een organisatie werken waar hij de ruimte krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen en waar hij uitgedaagd wordt.

Christiaan is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €2.600,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Wegens te weinig laad- en losruimte in het magazijn  een onderzoeksstage naar de optimalisatie van de laad- en losdocks uitgevoerd;
  • Maken van een juiste rootcause analyse;
  • Oorzaken met elkaar afwegen en prioriteiten stellen;
  • Zoeken naar een juiste oplossing;
  • Stabiliseren van het huidige systeem;
  • Oplossingen aandragen bij het management.

Functie

HBO Starter Logistiek

Leeftijd

23

Woonplaats

Regio Eindhoven

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift; Duits voldoende in woord en geschrift; Mandarijn matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

TMS, MS Office (Word, Excel, PowerPoint)