Amanda (Expediteur)

Na het behalen van haar HBO diploma is Amanda na haar stage gestart als Front Desk Supervisor op een luxe privé jacht. Op dit schip voer ze de hele wereld over en had ze een coördinerende en klantgerichte rol waar ze leiding gaf aan 5 receptionisten. Sinds 2 jaar heeft ze haar voeten weer op het vaste land en werkt ze als Expediteur bij een internationale transporteur van lucht- en zeevracht. Onder haar werkzaamheden vallen het maken van prijsafspraken met 15 verschillende klanten op weekbasis, controleren en volgen van zendingen, communiceren tussen klanten en transporteurs en het updaten van de tarieven voor de import- en export goederen. De verschillende schakels, het organiseren en Amanda is hetgeen wat haar energie geeft. De dynamiek in zo'n functie is hetgeen waardoor Amanda zichzelf verder wil ontwikkelen in een vergelijkbare rol in de logistiek of supply chain.

Amanda is een communicatief vaardige vrouw die zeer vrolijk en representatief overkomt. Ze is sterk in het overbrengen van haar boodschap en doet er alles aan om haar doelen te behalen. Daarnaast heeft ze een ontspannen houding waardoor ze goed met werkdruk om kan gaan, dit blijkt in haar huidige rol als expediteur waarin ze moet schakelen tussen meerdere afdelingen tegelijk. Wat Amanda typeert is dat ze een hands on mentaliteit heeft, ze kan op korte termijn problemen oplossen waarbij ze altijd de klant centraal zet.      

Amanda heeft een opzegtermijn van 2 maanden en een salarisindicatie van € 2.800,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Afhandelen van import/export zendingen via luchtvracht en zeevracht containers;
  • Documentatie en douanedocumenten opvragen, scheiden en controleren;
  • Contacteren met 15 klanten per week over; route- en vluchtopties, prijzen, wijzigingen, speciaal vervoer, aankomsttijden;
  • Prijsafspraken maken met 5 verschillende klanten per week over volume, aantallen, levertijden en bijzondere ladingen.
  • Voortransport regelen (kiezen transporteur, tijden, wensen, laad- en losafspraken, specifieke containers aanstellen);
  • Communicatie tussen vervoerder en klant omtrent vertragingen, levertijden, wijzigingen, bestellingen, rederij boekingen aanpassen.

Functie

Expediteur

Leeftijd

28

Woonplaats

Doetinchem

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift, Engels uitstekend in woord en geschrift, Duits voldoende in woord en geschrift

Computervaardigheden

Navision, Fidelio, Microsoft Office: Excel, Acces, Word, PowerPoint, Outlook