Daisy (Customer Service Medewerker Export)

Daisy heeft een ruime en brede werkervaring zowel in de richting van de financiële branche als binnen de logistiek. Na de HEAO te hebben behaald, heeft ze jarenlang in de financiële sector gewerkt. Bij deze werkgevers heeft ze zichzelf goed kunnen ontwikkelen, maar ondanks de persoonlijke ontwikkeling haalde ze geen voldoening uit de werkzaamheden die daarbij horen. Via een vriendin kreeg zij de mogelijkheid tot een tijdelijke baan binnen de logistieke sector en kwam ze er achter dat haar passie bij deze branche ligt. Na deze tijdelijke functie is zij fulltime aan de slag gegaan bij een Productieorganisatie en inmiddels is ze al jaren werkzaam in de rol van Exportmedewerker. Daisy heeft veel kennis van exportdocumenten (EVO, EUR1 EX-A) en ziet zichzelf graag een rol vervullen waar ze bezig kan zijn met het organiseren en het onderhouden van contacten rondom de Export.

Daisy is een hele sociale, spontane en georganiseerde vrouw, die weet hoe ze prioriteiten moet stellen en wat er voor nodig is om goed en snel resultaat te behalen. Ze vindt het dan ook leuk om processen draaiende te houden en altijd met de meest efficiënte oplossingen te komen voor voorkomende problemen. Je hoeft het Daisy maar één keer uit te leggen en ze begrijpt het en maakt het meteen eigen. Stress komt überhaupt niet voor in haar woordenboek en met haar gevoel voor humor en haar optimisme ziet ze altijd het positieve in. Haar collega's hoeven haar nooit te vragen om hulp, aangezien ze zelf de eerste is die voor haar collega's klaar staat.

Daisy heeft een opzegtermijn van een maand en heeft een salarisindicatie van €3.000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week (is bespreekbaar).

Werkzaamheden

  • Voorbereiden van de exportdocumentatie (EVO, EUR1, EX-A);
  • Verwerken van de administratie;
  • Behandelen van inkomende mails en telefoontjes;
  • Plannen van Transport (ongeveer 15 kleine zendingen per dag);
  • Maken en controleren van de vrachtbrieven (CMR);
  • Oplossen van problemen van de klant;
  • Opvolgen van verkooporders in SAP;
  • Coördineren en bewaken van de leveringen;
  • Onderhouden van contact met andere vestigigingen wereldwijd;
  • Onderhouden van contact met transportbedrijven.

Functie

Customer Service Medewerker Export

Leeftijd

46

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Russisch goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Exact, Glovia, Navision, Windows AX, MS Office (Excel, Word, Outlook)