Bram (Intermodaal Planner)

Bram heeft inmiddels vier jaar ervaring in de logistiek. In 2015 is hij begonnen als Material Handler bij een internationale logistieke dienstverlening. Na een jaar kreeg hij de mogelijkheid om door te groeien naar logistiek planner. In de functie als logistiek planner stuurde hij 15 tot 20 medewerkers aan; warehouse personeel en chauffeurs. Doordat hij zichzelf omhoog heeft gewerkt en in het verleden ook een bijbaan heeft gehad als orderpicker kent hij meerdere facetten van de logistieke 'sport' daarnaast heeft hij enige tijd gewerkt als service medewerker en reed voor deze functie ritten door het hele land. Dit helpt hem met het aansturen van het warehouse personeel en chauffeurs; Bram weet uit eigen ervaring waar hij over praat. Het is Bram gelukt om bij zijn huidige werkgever meer structuur aan te brengen en de orderpick processen te verbeteren. Het verbeteren van processen en het implementeren hiervan is iets wat Bram ligt. Hij wil zijn werk graag zo productief mogelijk uit kunnen voeren en gaat hier actief mee aan de slag. Bram is een loyale en betrokken werknemer, dit blijkt onder andere uit het feit dat hij bij stages kon blijven werken, na de stage periode, na een half jaar een vast contract aangeboden kreeg en dat hij bij meerdere werkgevers promotie heeft gekregen. 
Samen met Extra Talent is Bram op zoek naar een functie als Expediteur of als Logistiek coördinator waar hij zich verder kan specialiseren. 

Bram is een werknemer die verantwoordelijkheden naar zich toe trekt. Hij gaat uitdagingen niet uit de weg maar zoekt deze juist op! Wat hij belangrijk vindt binnen een bedrijf is dat er in teamverband wordt gewerkt. Bram helpt altijd waar dit nodig is en steekt de handen uit de mouwen. Daarnaast is het belangrijk voor hem om vrijheid te krijgen in zijn uitvoerende functie. Zo kan hij zich daadwerkelijk bezighouden met het verbeteren van processen, uiteraard gaat dit altijd in overleg. Bram gaat in augustus, samen met zijn vriendin verhuizen naar Wormerveer. In zijn vrije tijd is Bram badmintonleraar op competitie niveau, uiteraard speelt hij ook zelf graag een potje badminton. 

Bram heeft een opzegtermijn van één maand en een salarisindicatie van €2.600,-

Werkzaamheden

Als Expediteur Export verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:
  • Het coördineren van de zendingen voornamelijk via wegtransport. Gemiddeld 10 zendingen per dag;
  • Facturatie, administratie en prijsonderhandelingen; 
  • Contact onderhouden met klanten en transporteurs; 
  • Het monitoren, analyseren en het implimenteren van procesverbeteringen;
  • Het controleren en opmaken van douane documentatie.

Functie

Intermodaal Planner

Leeftijd

31

Woonplaats

Alkmaar

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in taal en geschrift. Engels goed in taal en geschrift

Computervaardigheden

SIMS, GargoWise One, Transsmart, Fiton, Exportdocumenten.com, Microsoft Word