Solliciteren vanuit huis? Solliciteer en word uitgenodigd voor een online gesprek met één van onze consultants. Lees hier meer.

Russell (Declarant)

Russell is via een vriend van hem in de logistiek terecht gekomen. Na een aantal jaar in de zorg te hebben gewerkt als onder andere jongerenwerker heeft hij gesolliciteerd bij een grote expediteur op Schiphol. Daar werkt hij nu al ruim vijf jaar. Russell vindt vooral de gecompliceerde im- en export leuk om te doen; hoe gecompliceerder hoe enthousiaster Russell er van wordt. Dat hij zijn werk naar behoren doet blijkt onder andere uit het feit dat hij de meeste export aangiftes verwerkt binnen zijn team, dat hij inmiddels een seniorenfunctie heeft en de rol van lead op zich gaat nemen in verband met een zwangerschapsverlof. Onlangs heeft Russell van een klacht een succesverhaal kunnen maken; toen er een levering vijf weken vast stond op Schiphol heeft Russell de klant dagelijks op de hoogte gehouden van stand van zaken en is hij transparant te werk gegaan. Toen de levering eindelijk geëxporteerd kon worden, kreeg de afdeling van Russell een doos bonbons cadeau gestuurd van de desbetreffende klant. 
Russell is samen met Extra Talent op zoek naar een werkgever waar hij voor lange tijd kan blijven. Zijn ambitie is om aan de slag te gaan als Compliance Officer en vooral een adviserende rol op zich te nemen.  

Russell is een rustige jongeman die zegt waar het op staat. Russell neemt zich geen blad voor de mond te, je hoort het van hem als hij denkt dat de zaken beter kunnen máár hij geeft het ook zeker aan als alles goed gaat. Door zijn sociale achtergrond als jongerenwerker lukt het hem altijd goed om het hoofd koel te houden. De vaardigheden die hij daar heeft geleerd neemt hij mee naar zijn huidige baan; hij houdt het team rustig onder stressvolle situaties, is een echte teamplayer en helpt zijn collega’s graag. Mochten zijn collega’s na zijn werktijd vragen hebben dan kunnen ze altijd op hem rekenen, zijn telefoon blijft aan staan. In zijn vrije tijd brengt Russell graag tijd door met zijn vriendin en zijn dochtertje van twee maanden oud, samen gaan ze wandelen of op bezoek bij familie. Daarnaast doet hij graag een drankje met zijn vrienden. En ook reizen is iets wat Russell graag doet. Zo gaat hij elk jaar op familiebezoek in Spanje en heeft hij drie maanden door Thailand gereisd. 

Russell heeft een opzegtermijn van één maand en een salarisindicatie van €3.250,- bruto per maand.

Werkzaamheden

Als douane Declarant verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:
  • Afhandelen van aangiftes van goederen, gemiddeld 35 per dag;
  • Opstellen van import en exportdossiers, T1, IMA'S, EXA'S;
  • Het behandelen van rode zendingen, contact met de douane afdeling;
  • Klantcontact, zowel via mail als telefonisch;
  • Direct aanspreekpunt voor collega's. 

Functie

Declarant

Leeftijd

29

Woonplaats

Amsterdam

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in taal en geschrift

Computervaardigheden

Excel, Microsoft Word