Wally (Declarant)

Wally heeft ruim 26 jaar ervaring als Declarant en als Coördinator voor de douane afdeling. Na het afronden van zijn havo is hij meteen aan de slag gegaan in het werkveld als Declarant om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Bij zijn meest recentelijke werkgever was hij verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende douane zaken. Zo heeft hij de AO/IB en AEO geschreven en beheert, een nieuw ERP systeem opgezet, de maandafgifte gecontroleerd, maakte hij deel uit van de douane commissie VOTOB en adviseerde hij klanten met betrekking tot douane gerelateerde zaken. Daarnaast heeft Wally ook ervaring met het opstellen en verwerken van douanedocumenten, behandelen van import-, export- en transitaangiftes, opmaken van procedures omtrent het correct afhandelen van transacties en met het verrichten van de financiële administratie. Een man die thuis is van alle markten en deze afwisseling ook juist erg fijn vindt. Midden vorig jaar is hij gestopt bij zijn vorige werkgever, omdat zijn functie vanwege het nieuwe ERP systeem kwam te vervallen en hij wat tijd voor zichzelf wilde nemen. Nu is hij samen met Extra Talent weer op zoek naar een nieuwe uitdaging waar hij niet alleen douane gerelateerde zaken mag regelen, maar zich voornamelijk bezig mag houden met het coördineren van deze zaken.

 

Wally is een man vol met passie die het hebben van plezier in zijn werk ook erg belangrijk vindt. Hij brengt een flinke dosis werklust en kennis met zich mee. Hierdoor zijn er maar weinig aspecten waar hij geen ervaring mee heeft of niet wil leren. Wally is erg sterk in het bewaren van het overzicht, zelfs in hectische en drukke momenten. Hij ziet nog steeds de grote lijnen en weet hij anderen hierin ook te begeleiden. Een man met een helikopter view die samen met zijn collega’s naar een gezamenlijk doel wil werken. Daarnaast kan hij erg goed luisteren en ziet hij complexe hindernissen alleen maar als uitdaging waar je van kan leren en groeien.

 

Wally is per direct beschikbaar en hij heeft een salarisindicatie van € 4.000,- bruto per maand (bespreekbaar).      

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende douanezaken;
 • Doen van de eindcontrole van de maandafgfte;
 • Aangifte van accijns en BTW;
 • Doen van de eindcontrole van de voorraad (Entrepot - AGP)
 • Opzetten en beheren van AO/IB en AEO;
 • Aanvragen en beheren van douane vergunningen;
 • Verzorgen van de maandelijkse rapportages ten behoeve van het MT;
 • Verzorgen van interne douaneopleidingen ten behoeve van de afdelingen Operations en Customer Service;
 • Verzinnen en implementeren van een nieuw ERP systeem samen met een projectgroep, zodat alle zaken omtrent douane en andere documentatie automatische geregeld worden; 
 • Opmaken van beroep- en bezwaarschriften;
 • Voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van rechtzaken douanekamer;
 • Onderhouden van contact met de douane en gerelateerde overheidsinstellingen, zoals NEa, Europese Commissie, NVWA;
 • Deel uit maken van de douane commissie ewrkgroep VOTOB, met 2 keer in de maand een overleg;
 • Adviseren van klanten met betrekking tot douane gerelateerde zaken. 

Functie

Declarant

Leeftijd

53

Woonplaats

Breda

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Ervaring met verschillende douane pakketten, MS Office (Word, Excel, PowerPoint).