Christiaan (Transportplanner)

Christiaan is een ervaren Transportplanner die na het behalen van zijn mbo4-diploma 'Manager Opslag en Vervoer' niet had gedacht dat hij zou gaan plannen. Na eerst 7 jaar zelf op de wagen te hebben gezeten kwam hij zelf met het initiatief om de stap te maken richting een plannersfunctie. Deze wens werd gehoord, waarna hij zichzelf dusdanig heeft bewezen dat hij dit nu al 5 jaar doet bij dezelfde werkgever. Hier houdt hij zich dagelijks bezig met het plannen van 20 tot 40 wagens voornamelijk richting de Benelux, waarbij hij de chauffeurs ook aanstuurt met een bijbehorende telefoondienst waar hij 24/7 bereikbaar voor dient te zijn. Ook het contact met de klant is onderdeel van zijn werkzaamheden. Vanwege de veranderingen binnen het team is Christiaan latent op zoek naar een nieuwe uitdaging als Transportplanner.

Christiaan is een onwijs sociale en enthousiaste jongeman met een hoge dosis aan proactiviteit en loyaliteit. Het feit dat hij proactief is, blijkt wel uit zijn eigen genomen initiatief om de stap te maken van chauffeur naar Transportplanner. Zijn loyaliteit blijkt wel uit het feit dat hij twee werkgevers heeft gehad in de afgelopen 12 jaar dat hij werkzaam is. Gezien de werkomgeving en werkzaamheden bij zijn huidige werkgever is Christiaan het gewend om hard en efficiënt te werken. Stress komt überhaupt niet voor in zijn woordenboek. Bovendien spreekt hij de taal van de chauffeurs gezien hij zelf chauffeur is geweest. Hij begrijpt het wereldje en is bekend met eventuele problemen die hierbij komen kijken en haalt juist energie uit het oplossen hiervan.

Christiaan heeft een opzegtermijn van een maand en heeft een salarisindicatie van €4.000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Maken van de dagelijkse (groupage) planning van 20-40 wagens;
  • Inplannen van de uitgaande vrachten en retourvrachten binnen de Benelux;
  • Monitoren van lopende transporten;
  • Aansturen van de chauffeurs;
  • Onderhouden van contact met de klanten;
  • Communiceren met de interne afdelingen;
  •  

Functie

Transportplanner

Leeftijd

31

Woonplaats

Veghel

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift. Frans redelijk in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Transpas Enterprise, PTV Smarttour, Teleroute, Trimble, T Com Telematics MS Office (Word, Excel)