Akin (Customer Service Medewerker Export)

Akin is een man die echt in de logistiek thuis hoort. Hij heeft ervaring in het soepel laten verlopen van het gehele outbound proces. Hij onderhoudt het klantcontact over het verloop van zendingen, hij stelt prioriteiten aan de inkomende orders en geeft deze vervolgens door aan het warehouse. Ook heeft hij reserveringen in bij de Airlines en Terminals geboekt, zette hij de transportopdrachten uit bij de vaste charters en onderhield hij dagelijks het contact met de transporteurs. Akin is tevens verantwoordelijk geweest voor het opstellen van laadplannen, de groupage planning en het berekenen van verzendkosten. Hij zorgt ook voor de uitdraai voor het voorraadbeheer en maakt analyses bij afwijkingen. Ook is Akin bekend met douanedocumenten zoals: EX-A, T1, CvO, ATR. Momenteel vervult Akin een tijdelijke functie, waardoor hij nu op zoek is naar een vaste baan binnen de logistiek.

Akin is een vriendelijke man die vol passie praat over de logistiek an sich. Het snelle schakelen en ad hoc bezig zijn is iets wat hij erg fijn vindt. In stressvolle situaties weet hij dan ook goed het hoofd koel te houden. Akin is duidelijk in zijn communicatie en hij neemt graag de tijd je iets uit te leggen. Dit is in het contact met klanten erg prettig, zij weten waar ze aan toe zijn. Hij vind het daarnaast erg belangrijk om nauwkeurig en resultaatgericht te werk te gaan. Wat kenmerkend is voor Akin is dat hij altijd nadenkt over hoe iets beter / efficiënter kan. Het meedenken over procesverbeteringen vind hij dan ook leuk om te doen.

Akin is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.800,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Opmaken van transportdocumenten voor uitgaande zendingen, waaronder CMR, paklijst, EX-A, ATR en invoice;
  • Bewaken van afgesproken cut-off tijden;
  • Docks toewijzen aan chauffeurs;
  • T1 en EX-A zendingen aanmelden bij de douane afdeling;
  • Signaleren en inspelen op verstoringen;
  • Klanten informeren bij vertragingen;
  • Administratieve handelingen met betrekking tot ondersteuning en verbetering van het operationele proces.

Functie

Customer Service Medewerker Export

Leeftijd

41

Woonplaats

regio Venlo

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Turks uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits goed in woord en matig in geschrift.

Computervaardigheden

Access, IBM AS 400, Red Prairie en MS Office.