Tom (Declarant)

Tom heeft al 7 jaar werkervaring in de logistiek, waarvan 2 jaar als Assistent Declarant. Hij is verantwoordelijk voor het correct en zelfstandig opmaken van verschillende douanedocumenten zoals; EX-A, IM-A, T1, T2. Tevens controleert hij verschillende vrachtdocumenten zoals CvO, Eur1, ATR en invoices. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de nasporing van import- en exportzendingen, onderhoudt hij het contact met klanten en schakelt hij veel met interne afdelingen betreffende de zendingen. Wegens een reorganisatie is Tom op zoek naar een nieuwe uitdaging in een soortgelijke rol.

Tom is een rustige, optimistische man. Hij is niet snel gestrest en kan dan ook goed het overzicht bewaren. Tevens gaat hij erg secuur te werk, wat ook belangrijk is in de functie die hij uitoefent. Afspraak is bij hem afspraak en hij controleert alles voordat het de deur uit gaat. Hij kan snel schakelen en ziet goed welke zaken prioriteit hebben. Ook is hij analytisch ingesteld en vindt hij het leuk om procesverbeteringen aan te dragen. Zo is hij onlangs gestart met een analyse voor een vaste klant, waarin hij onderzoekt waarom er bij deze klant zoveel fysieke controles worden uitgevoerd door de douane.

Tom is per september beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €2.300,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Opmaken van douanedocumenten zoals: CvO, EX-A, IM-A, T1, T2, Eur1;
  • Controleren van vrachtdocumenten zoals; invoices, ATR, Eur1 etc;
  • Maken van ATR's;
  • Verantwoordelijk voor nasporing van niet-zuiveringen;
  • Onderhouden van klantcontact;
  • Maken van analyses en aandragen van procesverbeteringen.

Functie

Declarant

Leeftijd

44

Woonplaats

Regio Venlo

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift; Duits goed in woord en matig in geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Word, Excel)