Vince (Administrative assistent Freight NL)

Vince heeft zijn mbo4-diploma Manager Transport & Logistiek op zak en staat te popelen om aan de slag te gaan. Tijdens zijn opleiding heeft hij 2 logistieke stages gevolgd. Bij zijn eerste stage als Dispatcher was hij verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van het logistieke proces. Hij schakelde veel met interne afdelingen betreft de zendingen, onderhield het contact met zo’n 80-150 chauffeurs, stuurde zo’n 5-10 rangeerders aan en optimaliseerde de transportplanning. Bij zijn tweede stage als Administrative Assistant Freight was hij verantwoordelijk voor het documenteren van vervoersafspraken met klant/vervoerders, opzetten van tarieven en surcharges en het uitwerken van templates. Tevens mocht hij tijdelijk meekijken bij de Data Analisten en ondersteunde hij hen bij het maken van analyses in Excel. Vince zou graag aan de slag gaan als Export Medewerker. Dit doordat een goede vriend van hem deze functie ook uitoefent en zij hier geregeld over hebben gesproken. Door de afwisseling, hectiek en dynamiek ziet Vince dit als een juiste functie voor hem.

Vince is een rustige, vriendelijke jongen en is tevens sterk is in zijn communicatie. Zo kan hij op een empathische wijze chauffeurs aansturen. Vince houdt van de hectiek/dynamiek van het vak en hij is dan ook niet vies van hard werken. In stressvolle situaties houdt hij het hoofd koel. “In drukte raak ik niet in paniek, maar stel ik prioriteiten en denk ik in oplossingen, niet in problemen”. Verder vindt hij het fijn om in teamverband te werken, waar je met elkaar kunt sparren en waar af en toe tijd is voor gezelligheid, maar hij kan ook zeker zelfstandig werken. Vince vindt het erg leuk om mee te denken over procesverbeteringen. Zo heeft hij tijdens zijn laatste stage in een projectgroep gezeten van 3 man waar hij templates heeft gemaakt voor de tariefbladen die naar klanten werden gestuurd. Voorheen zagen deze er erg onprofessioneel uit en zaten hier geregeld fouten in. Ook heeft hij zelfstandig een Excelsheet gemaakt waar alle vaste charters instaan en je automatisch een berekening kunt maken van de kosten van het inkooptarief inclusief de marche. Zo werk je nu een stuk sneller/efficiënter en minder foutgevoelig.

Vince is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €2.300,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Opstellen van tariefbladen & surcharges;
  • Uitwerken van templates voor het efficiënter inrichten van het logistieke proces;
  • Maken van kleine analyses in Excel.

Functie

Administrative assistent Freight NL

Leeftijd

25

Woonplaats

Maasbracht

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift; Engels goed in woord en geschrift; Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Oracle, MPO, Microsoft Office (Word, Excel)