Dunja (Transportplanner)

Dunya is eigenlijk per toeval in de logistiek gerold, maar zit daar goed op haar plek. Ze is nu al ruim 4 jaar werkzaam als Transportplanner, wat in 2016 begon bij een Logistiek dienstverlener. Ze was hier verantwoordelijk voor de containerplanning voor het intermodaal transport per zee, rail en weg. Ze onderhield het contact met de klanten en de rederijen en informeerde hen over wijzigingen etc. Ook vroeg ze de nodige documentatie op bij de klanten, controleerde deze en gaf ze vrij. Daarnaast schakelde ze veel met de verschillende warehouses betreft het laden/lossen van vrachten. Verder monitort ze constant de lopende zendingen en anticipeert ze op ad-hoc wijzigingen. Het kan er in haar functie erg hectisch aan toe gaan, maar dit vindt ze juist prettig. Voor de truckplanning schakelt ze veel met de vaste charters. Ook zorgt ze ervoor dat de wagens en treinen nooit leeg terugrijden. Haar werkzaamheden bij haar laatste werkgever komen overeen met die van haar vorige werkgever, alleen op een wat kleinere schaal. In overleg is Dunya uit elkaar gegaan met haar laatste werkgever, waardoor ze op zoek is naar een nieuwe uitdaging als Transportplanner.

Dunya is een rustige, vriendelijke dame die duidelijk is in haar communicatie. Ze is stressbestendig en gaat geen uitdaging uit de weg, maar zoekt de drukte en hectiek zelfs graag op. Wanneer er iets fout gaat en de hectiek begint, krijgt Dunya juist een kick, omdat ze dan bezig kan zijn met het bedenken van een oplossing. Ze kan snel schakelen, prioriteiten stellen en het overzicht bewaren. Dat is in haar rol als Transportplanner ook erg belangrijk. Tevens is Dunya erg leergierig ingesteld en wil ze in haar werk graag uitgedaagd worden. Ze is flexibel in haar werktijden. Zo werkt ze regelmatig over en heeft ze geen probleem met het werken in ploegendiensten. Ook is Dunya erg technisch en super handig met computers/systemen. Ze vindt het dan ook leuk om mee te mogen denken over optimaliseren van processen.

Dunya is in overleg beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.700,- bruto per maand, op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Plannen van 60 tot 70 containers per week, rekening houdend met welke container wanneer binnen moet komen;
  • Rekening houden met: aantal containers, inhoud containers, wensen klant;
  • Contact met externe vervoerders voor de juiste levering en het doorgeven van de planning;
  • Opvragen van douanedocumenten;
  • Contact met externe vervoerders, klant, het warehouse en de truckplanning;
  • Lege containers terug plannen om lege ritten te voorkomen;
  • Organiseren van gasmetingen, rekening houdend met de geldigheid van 2 uur. 

Functie

Transportplanner

Leeftijd

37

Woonplaats

Regio Nijmegen

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift; Duits voldoende in woord en geschrift; Spaans matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, ERP, Siebel, Excalibur, GAR, Jira, Zendesk, Confluence, Fresh Desk, BitBucket, ICMS, STO.