Hendrik (Transportplanner)

Hendrik is al ruim 24 jaar werkzaam in de logistiek als Planner gespecialiseerd in de Franse markt. Na zijn wo-opleiding is hij via zijn eerste baan, aan de slag gegaan in Engeland als Operations Assistent. Hier maakte hij voor het eerst kennis met de hectische logistieke wereld en dit beviel hem maar al te goed. Bij zijn huidige werkgever, een logistieke dienstverlener waar hij nu 9 jaar werkzaam is, is hij verantwoordelijk voor het internationale transport in Frankrijk. De vloeiende beheersing van de Franse taal en zijn uitstekende topografische kennis maken dat hij zich hierin een specialist mag noemen. Hij plant gemiddeld 40 zendingen per dag in, onderhoudt contact met verschillende partijen waaronder klanten en chauffeurs, werkt de nieuwe collega’s in en lost ad hoc problemen op. Door zijn aanzienlijke kennis van de Franse en Zwitserse markt weet hij precies wat wel en niet mogelijk is qua transport, welke eisen eraan hangen en welke vervoerders hij te vriend moet houden. Daarnaast heeft hij ook ervaring met het onderhandelen over tarieven, opstellen van een portefeuille vol met transporteurs, analyseren van dagelijkse verkoop- en voorraadgegevens en met het coördineren van een internationale in-house verhuizing. Omdat Hendrik bij zijn huidige werkgever gemiddeld 80 uur in de week werkt, is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar de werkweek iets minder uren bevat. Zijn voorkeur gaat uit naar een functie als Transportplanner waar hij kwalitatief goed werk kan afleveren.

 

Hendrik is een slimme en communicatief vaardige man met een sterk geheugen. Klanten en collega’s geven dan ook regelmatig aan de voorkeur te hebben om met hem samen te werken. Door zijn systematische manier van werken ziet hij gemakkelijk patronen en kan hij hier ook op in spelen. Daarnaast haalt hij veel voldoening uit het opleiden en coachen van nieuwe werknemers en uit het overdragen van zijn kennis. Hierdoor blijft al zijn kennis en ervaring binnen de organisatie waardoor dit bijdraagt aan de ontwikkeling van het bedrijf.

 

Hendrik heeft een opzegtermijn van een maand met een salarisindicatie van € 3.600,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de internationale planning vanuit Frankrijk;
  • Opmaken van een dagplanning voor internationaal transport vanuit Frankrijk naar de rest van Europa, ongeveer 40 FTL of groupage zendingen per dag;
  • Controleren van de planning gedurende de dag;
  • Rekening houden met de meest efficiënte manier om transport in te plannen;
  • Contact onderhouden met chauffeurs, klanten en andere vervoerders;
  • Bij overvloed aan producten of eigen wagen op zoek naar producten of andere wagens om de overvloed weg te werken;
  • Vraagbaak voor collega's over de systemen;
  • Begeleiden en coachen van nieuwe collega's of de transportplan afdeling;
  • Ad hoc problemen oplossen. 

Functie

Transportplanner

Leeftijd

52

Woonplaats

Roosendaal

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Duits en Frans uitstekend in woord en geschrift. Tsjechisch matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, ASR/TDO, Track and Trace-platforms, Access, MS Office (Word, Excel, Powerpoint).