Tijs (Transportplanner)

Tijs is een ervaren transportplanner met ruim 8 jaar ervaring. Hij heeft ervaring met het maken van routeplanning, distributieplanning en groupageplanning. Hierbij volgt Tijs de planning op en stuurt hij chauffeurs aan in de dagelijkse werkzaamheden. Tijs is begonnen als voorraadbeheerder en heeft zich vervolgens omhoog gewerkt naar transportplanner. Toen hij na 6 jaar de kans kreeg om bij een vaste klant als Transportmanager aan de slag te gaan, heeft hij deze mede beide handen aangepakt. Hier was zijn belangrijkste taak de transportafdeling rendabel maken. Dit heeft hij gedaan door het aantal medewerkers terug te brengen, de distributieafdeling te minimaliseren tot een aantal winstgevende klanten en andere segmenten verder uit te bouwen. Doordat Tijs soms 13 uur per dag werkte en opgroeiende kinderen heeft, heeft hij besloten om de organisatie te verlaten. Vervolgens is Tijs als Transportplanner Frankrijk aan de slag gegaan. Hier is hij verantwoordelijk voor de distributieplanning richting Frankrijk. Elke dag opnieuw is dit een puzzel waar hij bij het inplannen van de container rekening moet houden met 16 verschillende soorten trailers en verschillende maten en gewichten van goederen. Door een mismatch met de organisatie is Tijs op zoek naar een nieuwe uitdaging als Transportplanner of Expediteur.

Tijs is een klantgerichte planner die weet wat hij wilt in het leven. Hij is gemakkelijk in zijn communicatie en zegt waar het op staat. Zijn energie haalt hij uit een goed gevulde dag. Een dag waarop er hard gewerkt word met een groep collega’s die voor elkaar door het vuur gaan. Daarnaast bouwt Tijs een goede band op met collega’s, chauffeurs en klanten. Dit resulteert in een hoge gunfactor waardoor hij zaken vaak snel voor elkaar krijgt. Deze eigenschappen gezamenlijk maken Tijs een aanwinst voor elke logistieke organisatie.

Tijs is in overleg beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 4.000,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de distributieplanning over de weg richting Frankrijk;
  • Het inplannen van containers rekening houdend met verschillende maten van goederen en 16 verschillende soorten trailers; 
  • Aansturen van logistiek medewerkers; 
  • Samen met 2 collega's verantwoordelijk voor de planning van 65 wagens; 
  • Verantwoordelijk voor de planning van binnenlandse  (cabotage)ritten in Frankrijk.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

34

Woonplaats

Breda

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Frans redelijk in woord en geschrift

Computervaardigheden

Microsoft Office, SAP en TMS-systemen