Roel (Logistiek Engineer)

Roel is specialist op het gebied van Forwarding in zowel zee-, lucht- als wegtransport. Sinds 2008 is hij al dagelijks bezig met alles wat hiermee te maken heeft. Noem een import-, export- of douanedocument en Roel heeft hem opgemaakt. Met het gebrek aan eigen wagens bij zijn laatste twee werkgevers zette hij dagelijks vrachten uit bij externe vervoerders, waar hij zelf de tarieven afgeeft, opvraagt en onderhandelt waar nodig. Zijn sterke communicatieve vaardigheden zet hij in om het contact met de klant te onderhouden en zelfs op bezoek te gaan bij klanten. Tegenwoordig is hij Kwaliteitscoördinator en houdt hij zich voornamelijk bezig met het in stand houden van vergunningen en het controleren omtrent kwaliteitssystemen, de aanvragen en alles wat hierbij komt kijken. Daarnaast heeft hij de complete opzet van het  kwaliteitssysteem bij een tweede organisatie opgezet. Tijdens zijn werk is Roel zichzelf blijven ontwikkelen door middel van verschillende cursussen en opleidingen, zoals een vakopleiding Declarant om maar een voorbeeld te noemen. Roel is latent op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij hij zich meer kan bezighouden met het logistieke proces vanuit de klant en wederom op het regelen van transporten en het meedenken in het verbeteren van processen.

Roel is een gedreven man die zichzelf elke keer opnieuw blijft ontwikkelen. Dit blijkt natuurlijk uit alle cursussen die hij heeft gevolgd en afgerond in de afgelopen jaren. Daarnaast is hij zeer gestructureerd en houdt hij er dan ook van om ordelijk en gestructureerd te werk te gaan. In de functie waarin Roel nu werkzaam is, wordt dat ook van hem gevraagd. Hij vindt het erg leuk en interessant om dingen te onderzoeken, uit te pluizen en te puzzelen. Roel zal altijd zijn afspraken nakomen, dus je kunt altijd op hem rekenen. Hij stelt daarbij doelen voor zichzelf en zal er alles aan doen om deze doelen te bereiken, zo ook op werkgebied.

Roel heeft een opzegtermijn van een maand en heeft een salarisindicatie van €3.400,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Onderhouden en verbeteren van het huidige kwaliteitssysteem;
  • Organiseren van interne en externe audits;
  • Verkrijgen en behouden van ISO 9001:2015 certificering;
  • Verkijgen en behouden van ISO TAPA FSR A certificaat;
  • Verkijgen en behouden van AEO-F vergunning;
  • Verkrijgen en behouden van diverse douane vergunningen;
  • Opzetten van Compliance Management;
  • Opvolgen en coördineren van verbeterpunten;
  • Trainen van medewerkers;
  • RI&E.

Functie

Logistiek Engineer

Leeftijd

31

Woonplaats

Sittard

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Cargowise, Customsware (Sagitta + AGS), Exact, MS Office (Word, Excel, Outlook)