Dorien (Transportplanner)

Met een afgeronde hbo-opleiding op zak is Dorien begonnen aan een uitdaging in de toeristische sector, om een logisch vervolg te geven aan haar opleiding. Helaas zat ze binnen de branche niet op haar plek. Vandaar dat zij actief is gaan zoeken naar een branche waar zij beter zou floreren. Zo is Dorien in de logistiek beland in de functie van Freight Forwarder. Binnen deze functie heeft zij kennis mogen maken met de transportplanning en een stukje commercie in de zin van het onderhandelen met externen. Dorien is onlangs naar het zuiden van Limburg verhuisd, waardoor de reisafstand naar Venlo erg groot is geworden. Daardoor is zij nu zoekend naar een functie binnen de logistiek waarin zij haar talenten verder kan ontwikkelen!

Dorien heeft veel nagedacht over haar vervolgstappen van haar carrière en weet zeker dat haar toekomst in de logistieke/supply chain branche ligt. Als onderdeel van de sollicitatie heeft Dorien een capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en een test met een nagebootste logistieke situatie doorlopen. Hieruit is gebleken dat zij van nature juist handelt in logistieke dan wel supply chain omgeving. Een van haar grootste krachten is dat zij zeer vindingrijk is. Zij weet in veel situaties haar hoofd koel te houden waardoor zij het overzicht kan bewaren en altijd een correcte oplossing weet te vinden.

Dorien is per 1 augustus 2020 beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.500,- op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het plannen van export groupage goederen naar Oost-Europa (10 landen);
  • Daily pallet zendingen verzenden naar douane landen;
  • Aanvragen van douane documenten en controleren;
  • Inkopen van transport;
  • Prijsafspraken met externe vervoerders, met het oog op een zo hoog mogelijke marge;
  • In orde maken van CMR's en laadlijsten;
  • Werken met vaste externe vervoerders en daarbij prijsonderhandelingen doen over het aantal meters dat er wordt afgenomen;
  • Verzekeren van goederen. 

Functie

Transportplanner

Leeftijd

28

Woonplaats

Sittard

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift, Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Cargo-Link, AFAS, Genesis, Amadeus, Galileo en MS Office (Word, Excel(gevorderd), PowerPoint)