Mariana (Expediteur)

Mariana heeft ruim 3 jaar ervaring in de logistiek. Nadat ze in Venezuela de liefde van haar leven is tegenkomen, is ze in 2012 naar Nederland verhuist om hier hun leven verder op te bouwen. Het leren van de lokale taal is hierbij ontzettend belangrijk, dus heeft ze de eerste twee jaar besteed aan het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal. Bij haar eerste werkgever hier in Nederland, een grote logistieke dienstverlener, is ze aan de slag gegaan als kwaliteitsinspecteur. Maar al gauw kreeg ze bij haar huidige werkgever, een handelsorganisatie in de food, de kans om ervaring op te doen als Expediteur. Hier is ze verantwoordelijk voor het inplannen en begeleiden van alle orders. Ze plant het transport in met behulp van externe vervoerders, maakt verschillende transportdocumenten op, coördineert de gezondheidskeuringen en onderhoudt het contact met klanten, opdrachtgevers, rederijen, agenten en chauffeurs. Helaas is ze zonder werk komen te zitten door een faillissement, waardoor ze nu op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Haar voorkeur gaat uit een rol als Expediteur of Transportplanner.

 

Mariana is een gezellige en sociale jongedame die zich graag onder de mensen bevindt. Ze gaat geen enkele uitdaging uit de pad omdat ze hier juist haar voldoening uit haalt. Mariana gaat accuraat en secuur te werk, waardoor ze haar werk tijdig en zonder fouten afrond. Daarnaast is ze communicatief erg vaardig, waardoor ze gemakkelijk contact legt met klanten en haar zaken geregeld krijgt.

 

Mariana is per direct beschikbaar en ze heeft een salarisindicatie van € 2.100,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het efficiënt inplannen en begeleiden van vrachten met behulp van externe vervoerders;
  • Inplannen van gemiddeld 30 containers per week met behulp van externe vervoerders;
  • Opmaken van import dossiers;
  • Begeleiden van de containers van haven tot dock;
  • Opmaken van dounae- en transportdocumenten;
  • Opmaken van gezondheidscertificaten voor voedselware;
  • Opmaken van opslagrapporten bij aankomst van de goederen in het warehouse. Zoals de kwaliteitsinspectie en de precieze inhoud;
  • Contact onderhouden met opdrachtgevers, rederijen, agenten, klanten en chauffeurs. 

Functie

Expediteur

Leeftijd

33

Woonplaats

Bergen op Zoom

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Spaans uitstekend in woord en geschrift. Italiaans en Nederlands goed in woord en geschrift. Engels voldoende in woord en geschrift. Duits matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

ERM systemen, Portbase, MS Office (Word, Powerpoint, Excel)