Jolijn (Transportplanner)

Jolijn is een dame met ruim 25 jaar ervaring in de Logistiek. Zij heeft voornamelijk gewerkt als Transportplanner. Met name regelde ze de transporten op locatie. In verschillende landen heeft ze ervaring met het opzetten van een compleet Logistiek netwerk. Daarbij heeft ze gekeken naar efficiëntie, kosten, tijd en het aantal werknemers wat nodig was om de opdracht voor elkaar te krijgen.

Dit ging met name over het ontginnen van edelmetalen uit mijnen. Jolijn bezocht de mijn en bekeek wat de mogelijkheden waren omtrent het transport. Daarbij keek ze waar de ingewonnen edelmetalen naar toe moesten, wat daar voor nodig was en hoe vaak er naar de mijn toe gereden moest worden om al het edelmetaal in te winnen. Werkproces optimalisaties waren een groot deel van haar werk, zo heeft ze onder andere uitgerekend dat er op een bepaalde locatie 700 trucks nodig waren om de volledige inhoud van een mijn leeg te halen. Daarnaast had Jolijn uitgerekend dat het goedkoper was om een spoor aan te leggen van de haven naar de mijn en de wagons voor de trein te huren in plaats van te kopen. Ook heeft ze er voor gezorgd dat er 14 procent meer opbrengt uit de mijn in het vrachtschip geladen konden worden door de grond te zeven voor het in het schip geladen werd. Door alle logistieke facetten waar ze in haar loopbaan mee te maken heeft gehad maakt haar dat haar zeer geschikt voor een baan binnen de logistieke sector.

 

Jolijn is een gedreven vrouw met een grote passie voor de logistieke sector. Ze geeft niet op tot ze haar doel bereikt heeft. Alle kansen pakt ze met beide handen aan en ze gaat pas naar huis als het werk klaar is. Ze heeft een sterk analytisch werk- en denkvermogen. Dit blijkt wel uit de complexe situaties die Jolijn in haar werk opgelost heeft met alle logistieke netwerken die zij van de grond af aan heeft opgebouwd. Daarnaast houdt Jolijn van een dynamische omgeving en wilt ze het liefst constant bezig zijn. Geen uitdaging is voor haar te groot. Ze is sociaal erg sterk, is een ster in onderhandelen en daarnaast vind ze het fijn om met collega’s te sparren over ontwikkelingen. Jolijn is bereid om te verhuizen voor een baan.

 

Jolijn is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het plannen en opzetten van verschillende transportlijnen binnen de Benelux
  • Regelde alle benodigde criteria om organische granen en biologische goederen te vervoeren
  • Douane formulieren invullen;
  • Declarant.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

51

Woonplaats

Bergen op Zoom

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Duits en Frans goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

Microsoft Office, Navision, SAP