Laura (Assistent Expediteur)

Laura is een 'young professional' met een afgeronde mbo opleiding als Manager Transport en Logistiek en heeft 2 jaar werkervaring opgedaan binnen de logistieke sector. Ze heeft haar mbo opleiding in een versneld traject afgerond en hierbij twee stages gevolgd, als stagiaire UK export en stagiaire Spain department. Na haar laatste stage is ze blijven hangen binnen de organisatie en is ze aan de slag gegaan als Assistent Planner. Hier was Laura verantwoordelijk voor het invoeren van orders om klanten te voorzien van informatie, het klaarmaken van vrachtdocumenten voor inkomende ritten, de communicatie tussen warehouse en binnenlandplanning en het onderhouden van contact met agents in Spanje omtrent de groepering van zendingen. In 2019 besloot Laura een hbo opleiding te gaan volgend in Logistics Management, echter besloot ze om hier niet mee door te gaan en kwam ze terecht in haar meest recente functie als Junior Continent Planner. In deze functie zorgde ze ervoor dat de goederen uit diverse landen terecht kwamen in de loods te Rotterdam. Ze plande gemiddeld 9 wagens per dag op het gebied van wegtransport, besteedde zendingen uit aan andere vervoerders en onderhield onder andere veel contact met klanten omtrent laadmeters, gewicht en prijs. Helaas voor Laura liep haar contract als eerste af en gooide corona roet in het eten, wat maakt dat ze nu op zoek is naar een nieuwe uitdaging als Assistent Transportplanner/Assistent Expediteur.

Laura is een communicatief vaardige jongedame die durft te zeggen waar het op staat. Dit gecombineerd met haar behulpzaamheid zorgt ervoor dat je gemakkelijk weet wat je aan haar hebt en waar ze toe in staat is. Bij alles wat Laura doet zet zij haar schouders eronder en werkt ze op een nauwkeurige, gestructureerde manier. Hierdoor kun je er blind op vertrouwen dat ze haar werkzaamheden linksom of rechtsom netjes weet af te ronden. 

Laura is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.100,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Werkzaamheden

  • Continent planning, zorgen dat de goederen vanuit Nederland en Duitsland terecht kwamen in de loods te Rotterdam door middel van wegtransport (in coronatijd waren dit +/- 9 wagens per dag);
  • Het invoeren van orders en geven van terugkoppeling aan klanten omtrent betreffende orders;
  • Onderhouden van contact met klanten over zendingen, aantallen, kilo's/prijs en laadmeters;
  • Contact met logistieke afdeling van verschillende vestigingen (full load en part load), tussenpersonen en chauffeurs;
  • In contact staan met het warehouse over aantal goederen, vrachtbrieven en beschadigingen rondom zendingen;
  • Uitbesteden van zendingen aan andere vervoerders;
  • Problemsolving rondom de planning en chauffeurs.

Functie

Assistent Expediteur

Leeftijd

20

Woonplaats

Ridderkerk

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, uitstekend in woord en geschrift. Engels, goed in woord en geschrift. Duits, matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Word, Powerpoint, Excel), Bluejay, PTV Smartour, AGP