Gerard (Transportplanner)

Gerard is als Transportplanner/Expediteur, ervaren binnen de logistieke sector te noemen. Zo begon hij zijn échte logistieke carrière als Logistiek Planner, waarbij hij de in- en outbound goederen plande en veel schakelde met verschillende partijen. Na 2 jaar in deze functie gewerkt te hebben, heeft hij de uitdaging als Coördinator Export gevonden, waarbij hij wederom de schakel vormde tussen verschillende partijen, en tevens het contact onderhield met de klant. Na een verandering in de werkzaamheden, is Gerard begonnen bij zijn huidige werkgever. Deze werkgever is een expediteursorganisatie, zonder eigen wagens, waarbij Gerard rekening houdt met de wensen en behoeften van de klant bij het vervoeren van vrachten met behulp van externe vervoerders. Ook het onderhandelen over tarieven is onderdeel van zijn werkzaamheden. Relatiebeheer gaat hem bovendien goed af. Door deze werkzaamheden is Gerard op veel vlakken erg sterk. Wegens zijn voorkeur om zich meer te verdiepen in het plannen met eigen wagens, is Gerard latent op zoek naar een nieuwe uitdaging als Transportplanner.

Gerard is een sociale man met de juiste kennis van zaken. Zo kent hij zelfs de postcodes uit zijn duimpje, wat natuurlijk heel goed van pas komt in zijn werk. Ook weet hij goed de rust te bewaren en kan hij erg goed tegen stress, wat met de hectiek van de logistiek erg nuttig kan zijn. Gerard probeert in elke situatie te zoeken naar het grapje, wat hem een positieve mindset en uitstraling meegeeft. Hij communiceert makkelijk en staat daarnaast stevig in zijn schoenen. Een echte alleskunner kan je hem dan ook wel noemen. Met zijn open karakter is het erg makkelijk om met hem te praten en dit in combinatie met een goed gevoel voor humor, maakt hem een goede aanwinst zijn voor elke werkgever.

Gerard heeft een opzegtermijn van een maand, is fulltime beschikbar en heeft een salarisindicatie van € 3.500,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Aannemen en inplannen van ladingen (zowel FTL als LTL - 35-100 vrachten) veelal naar Duitsland en voor een deel richting de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland;
  • Onderhouden van het contact met de klanten en de vervoerders;
  • Uitzetten van transporten bij de juiste externe vervoerders;
  • Afgeven van en onderhandelen over tarieven met de vervoerders;
  • Inwerken van nieuwe collega's en het begeleiden van stagiairs.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

39

Woonplaats

Neerkant

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

TANs, SAP, MS Office (Word, Excel, Outlook)