Rico (Declarant)

Rico is sinds 3 jaar werkzaam als ‘Declarant’. In deze rol is Rico verantwoordelijk voor zowel de binnenkomende als- uitgaande goederenstroom vanuit bijvoorbeeld Amerika en de Filippijnen. Dagelijks houdt hij zich bezig met het verwerken van 30 tot 115 orders in het systeem Softpack en daarnaast controleert hij zendingen of regelt hij het transport naar de klant met de vaste vervoerders. Iedere vrijdag heeft Rico gemiddeld 3 spoedzendingen die hij verzendklaar moet maken. Rico gaat vanaf eind juli verhuizen naar de regio Tiel en is daarom samen met Extra Talent opzoek naar een nieuwe uitdaging als ‘Declarant’.

Rico is flexibel ingesteld. Bij zijn vorige werkgever kwam hij terug op zondag voor een calamiteit om ervoor te zorgen dat iedereen weer zo snel mogelijk aan het werk kon. Daarnaast is Rico een harde werker en stelt hij duidelijke prioriteiten voor zichzelf. Zo rond hij eerst de werkzaamheden af, waarbij de meeste concentratie en oog voor detail voor nodig is. Een voorbeeld hiervan is dat de vrachten naar Rusland echt precisie werk is en er snel iets mis kan gaan.

Rico heeft een opzegtermijn van één maand en een salarisindicatie van € 3.100,- bruto per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor zowel de inkomende als uitgaande goederenstromen vanuit Amerika en de Philipijnen via wegtransport;
  • Iedere vrijdag gemiddeld 3 spoedzendingen verzend klaar maken:
  • Het verschilt tussen de 12 tot 20 dossiers en 30 tot 115 orders verwerken per dag via Softpack;
  • Het controleren van 20 tot 40 zendingen per dag;
  • zetten voor de geplande transporten;
  • Wekelijks vaste vervoerders in
  • T1 documenten gereed klaar maken en facturatie doorvoeren.

Functie

Declarant

Leeftijd

39

Woonplaats

vacature

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift. Duits matig in zowel woord als geschrift.

Computervaardigheden

Softpack, PDM, MS Office: Word, Excel