Danny (Assistent Expediteur)

Toen Danny de keuze moest maken tussen herexamen doen of starten aan een beroepsopleiding, koos hij voor de opleiding Manager Havenlogistiek aan het STC, welke hij versneld volgde omdat hij snel door de stof heen ging. Zijn twee stages waren bij dezelfde grote logistiek dienstverlener, waar hij in de tijd tussen de twee stages heeft gewerkt. Hij heeft ervaring opgedaan met het schakelen tussen verschillende partijen, opmaken van transportdossiers en contact met de douane. In juni rondt hij zijn studie af en daarom is hij zich aan het oriënteren op een fulltime baan. Een weloverwogen keuze maken is voor Danny heel belangrijk omdat hij graag voor langere tijd bij zijn eerste werkgever wil blijven. Hij ziet die baan graag in de rol van Assistent-Expediteur of Customer Service Representative bij een dynamisch bedrijf met een leuke sfeer.

Wat leuk is aan Danny, is te zien hoe gedreven hij is. Hij is heel makkelijk in het contact en je merkt dat hij het werk in de logistiek leuk vindt en het ook leuk vindt om in verschillende talen te communiceren. Daarnaast heeft hij een nieuwsgierige persoonlijkheid is het te merken dat hij veel wil leren.

Danny is per 1 juli beschikbaar (geplande vakantie van 23 juli tot 3 augustus) en heeft een salarisindicatie van € 2.100,- bruto per maand.

Werkzaamheden

- Verantwoordelijk voor het aanmaken van importbestanden en het invoeren van containergegevens (onder andere aantallen, B/L-nummers) in Fiton;
- Instrueren van de loods voor het lossen en het verstrekken van de juiste losgegevens;
- Opmaken van instructies voor douanedocumenten en deze verstrekken aan de inhouse-declarant;
- Zorgdragen voor een compleet transportdossier;
- Het inplannen van inspecties met de Douane;
- Contact onderhouden met klanten, warehouses, vervoerders en terminals.
- Aanmelden van T1-documenten in Portbase;
- Aanmaken van CMR's en verkooporders.

Functie

Assistent Expediteur

Leeftijd

20

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels zeer goed in woord en geschrift, Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Portbase, Softpak, Fiton, MS Office; Excel (gevorderd)